Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Doomsword - Resound The Horn

Doomsword - Resound The Horn

Label : DragonHeart Records | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Peter B. : Doomsword werd gevormd in 1997 door de leden "Deathmaster” en "Guardian Angel”. Na hun debuut album uit 1999 en de nodige veranderingen in de line-up is het nu tijd voor een opvolger.

"Resound Of The Horn” is de titel van een behoorlijk 80's klinkend episch metal-album in de stijl van doommetalbands als Candlemass en Solitude Aeturnus. Tijdens het luisteren naar Doomsword moet ik ook denken aan een andere band, namelijk Manowar! Je kan de strijdersgeest over de hele cd voelen, maar vooral het nummer "Shores Of Vinland” doet me denken aan de oudere Manowar (dus toch geen toeval dat deze band een fanclub heeft die ' Riders Of Doom' heet?). Epic Doom metal is de naam die Doomsword zelf gebruikt om hun muziek te omschrijven en ik kan het daar alleen maar mee eens zijn. In nummers als "MCXIX” en "For Those Who Died With Sword In Hand” word er wel wat meer gas gegeven maar over het algemeen ligt het tempo op deze cd vrij laag.

Je kan goed horen dat deze gasten ervaring hebben in de muziek. Zanger "Deathmaster” geeft de muziek een lekker melancholisch gevoel en dat is precies wat deze muziek behoeft. De mix is niet extreem zwaar maar wel helder en ouderwets. Ik denk dat deze sound goed bij de band past.

Niet origineel, maar wel solide en goed.

<< vorige volgende >>