Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Devolved - Technologies

Devolved - Technologies

Label : | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Peter B. : De cd "Technologies” is het debuut van de Australische band Devolved. De cd is al in de eerste maand van 2001 uitgebracht en de band staat alweer op het punt om een mcd uit te gaan brengen, welke naar eigen zeggen intensiever en chaotischer zal worden dan "Technologies”.

Wat heeft "Technologies” ons te bieden dan? Strakke, aggresieve en zeer technische deathmetal met behoorlijk wat moderne trekjes. De band heeft wat Fear Factory invloeden, maar dan met veel meer agressie en complexiteit. De vocals van zanger Nik Carpenter zijn te omschrijven als intens schreeuwende zang die het midden houd tussen een grunt en een krijs en erg goed verstaanbaar is. In bepaalde nummers is er ook gebruik gemaakt van samples om het futuristische gevoel te benadrukken.

Deze plaat klinkt gewoon erg goed. Er is veel gebruik gemaakt van triggers in de drums wat enorm goed past bij deze muziek. De mix is gebalanceerd en sterk. Ik denk dat deze cd erg goed klinkt op mijn auto-stereo! Een veelbelovend debuut!

<< vorige volgende >>