Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Angel Blake - The Descended

Angel Blake - The Descended

Label : Dynamic Arts Records | Archiveer onder gothic metal

Release type: Full-length CD

Frank D. : Goh, ze leven nog. Dat was de eerste gedachte die door me heenging toen ik deze schijf van Angel Blake in mijn post vond. Na een fiks aantal wisselingen in de line-up dacht ik dat dit collectief dood en begraven was, maar zie hier 'The Descended' .

Direct is duidelijk dat de band ietwat is opgeschoven naar de typische Finse gothic metal hoek. Hoewel de stem van Tobias Jansson niet overal even overtuigend is, past de gepassioneerde wijze van zingen wel in de catchy nummers. De teksten zijn solide, de riffs zijn grof en effectief en de productie is puik. Dit alles komt perfect samen in een nummer als 'Defenseless' dat een juweeltje is waar de band zeker zijn visitiekaartje meer afgeeft. En toch is er een probleem waar ik mee zit. De zware gothic metal waar de heren zich van bedienen is zo'n beetje HET exportproduct is van Scandinaviƫ. Kortom, er zijn heel veel metalsoldaten met deze munitie. Een band moet dan echt al heel goed zijn om nog op te vallen.

Het moge duidelijk zijn, goed is niet goed genoeg. En deze band is voldoende tot goed, maar voor iedereen die dit soort muziek een warm hart toedraagt is het zeker een album om eens te beluisteren. Het zou zowaar een toekomstige outsider kunnen zijn.

<< vorige volgende >>