Listen live to Radio Arrow Classic Rock
End Of You - Mimesis

End Of You - Mimesis

Label : Spinefarm | Archiveer onder gothic metal

Release type: Full-length CD

Kim : Na vorige maand aangenaam verrast te zijn door de band Blinded Rain, dient er zich bij mij al weer een (voor mij althans) onbekende Finse band aan, namelijk End Of You. Ook dit gezelschap weet mij positief te overdonderen! End Of You heeft een duidelijk frisse insteek in de gothic rock wereld; gothic en wave getinte nummers blijven hangen in het halfduistere van metal en rock. Het samenspel van zang en composities is goed uitgewerkt; de nummers hebben een prima opbouw en zijn kwalitatief erg goed. Als je dit in een vierjarig bestaan weet te behalen, scoor je daar zeker hoog mee bij mij.

Een aangename verrassing op 'Mimesis' is de cover 'Golden Eye' van de gelijknamige James Bond film en van oorsprong gezongen door Tina Turner. De bijzondere eigen draai die aan dit nummer gegeven wordt, is met name terug te horen in de uiterst ongedwongen zang van Jami. Het album staat verder vol met appetijtelijke dansbare beats, zoals in 'You Deserve More' en 'Number 8', maar bevat ook sfeervolle en treurige arrangementen zoals in 'Driving Down The Void' en 'In Elegance'.

Conclusie: zeker aanschaffen deze machine aangedreven melancholische rock, want dit kunststuk is indrukwekkend mooi! Zeker als je houdt van een mix 80's wave, gothic, metal en gothic rock.

<< vorige volgende >>