Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Vopos - Brand New

Vopos - Brand New

Label : Eigen beheer | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: Full-length CD

Frank D. : Zeg punk van Nederlandse bodem en de kenner zal ergens in dat rijtje wel Vopos roepen. Volgens de bio bestaat deze band nu ruim 30 jaar. Nu is dit misschien wel waar, maar het duurde jaren en jaren voordat er weer eens een album kwam, maar nu is het er dan toch echt van gekomen: 'Brand New' van de Vopos.

Het album opent met 'In Time' overtuigend. Lekker ruige punk met een rafelig randje vlamt de kamer in. Ik zet de stereo maar eens een slag harder. Hoewel de zanger mij hier en daar niet helemaal niet helemaal overtuigt (zoals in 'Brand New') ademt dit hele album een eerlijk punk sfeer uit. Het is toch alweer een tijd geleden dat ik dat gevoel had. Alles is Do It Yourself, zoals dat hoort! De hoes, het album, lekker goedkoop te bestellen via de website (jawel, punk has just entered the 21th century) en een goed verwilderd klinkende tracks van maximaal drie minuten (op een na). Hoogtepunten zijn het melodische doch raggende 'Why Did You Wake Me', 'Real Americans' en het opbeurende 'I Quit'…”If this is it….I quit!” Kijk dat is de spirit!

Samenvattend, nieuwe bezems vegen schoon, maar oude kennen de hoekjes, zo blijkt maar weer eens: Fuck Obama, Fuck Mc Cain…..Vopos for presidents!

<< vorige volgende >>