Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Red Harvest - The Red Line Archives

Red Harvest - The Red Line Archives

Label : Indie Recordings | Archiveer onder industrial / ebm

Release type: Full-length CD

Frank D. : Red Harvest is een van die bands die mij met ieder nieuw album weer weet te verrassen en dat is gezien het aantal CD's dat ik jaarlijks verslind opvallend te noemen. Toch kijk ik met enige argwaan naar deze release 'The Red Line Archives'. Er is namelijk geen nieuw werk van de mannen te vinden op dit album.

Toch is het geen normaal "Best Of” album dat de heren op de schappen brengen. Men heeft selectie van oude nummers opnieuw gemixed en in een nieuwe samenhang op een album gezet. Zo kennen we 'Abstract Moral' al van het solide 'Internal Punishment Programs'-album (2004), 'Desolation' van 'Sick Transit Gloria Mundi'(2002) en 'The Central Sun' uit 1996. En toch, het is alsof je naar een nieuw album luistert. Naadloos lopen de nummers in elkaar over en wat opvalt is dat de kwaliteit van hoog niveau is. En zo wordt dit album toch de moeite waard voor de liefhebbers van de koude, dreigende industrial van deze heren.

Eerlijk gezegd had ik natuurlijk liever een briljant nieuw album zoals 'Internal Punishment Programs' gehad, maar om de snelle trek te stillen is dit zeker een voedzaam tussendoortje.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>