Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Mustasch - Lowlife Highlights

Mustasch - Lowlife Highlights

Label : Regain Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Frank D. : Het is voor de trouwe lezer geen geheim: ik heb een zwak voor die typische Scandinavisch rock. Of het nu het te vroeg overleden Gluecifer, de terminaal zieke Hellacopters of jonge telgen als Sambankt betreft, je kunt er mij midden in de nacht voor wakker maken. Een van de bands die ik al jaren een internationale doorbraak gun is het Zweedse Mustasch.

De heren hebben inmiddels al behoorlijk wat CD's op hun naam staan en het was dan hoog tijd voor een bloemlezing van dat werk moet de platenmaatschappij hebben gedacht. Voor diegenen die nog niet alles van deze heren hebben is dit album een aanrader. Het geeft in een vogelvlucht de ontwikkeling van de band aan. Het vroege werk was doorspekt van Cult en Black Sabbath invloeden, maar naar mate de tijd vordert komt de band hier los van en krijgt een specifiek Mustasch geluid. Tracks als 'Black City', Een ding is echter gebleven en dat is het koddige accent van de zanger Gyllenhammar. Niets mis, Abba veroverde er de wereld mee.

Kort en goed, dit is een album dat bij mij geen fout kan doen. Weliswaar allemaal bekend werk, maar zo bij elkaar een imposant overzicht van de klasse van deze band. Een probleem blijft wel knagen: is dit gewoon een 'best of die een labelwissel markeet, of een aankondiging van overlijden?


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>