Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Cataract  - Cataract

Cataract - Cataract

Label : Metal Blade | Archiveer onder metalcore

Release type: Full-length CD

Koen B. : Als ik het goed heb is dit Cataract's vijfde full-length CD na 'Golem' (2000), 'Great Days Of Vengeance' (2003), 'With Triumph Comes Loss' (2004) en 'Kingdom' (2006). De laatste tijd hebben zich enkele bezettingswisselingen binnen de gelederen voorgedaan daar Simon Füllemann (gitaar) en Michael Henggeler (bas) werden vervangen door vers bloed. Het ongetitelde nieuwe album werd wederom in de Antfarm Studio te Denemarken opgenomen onder de bezielende leiding van Tue Madsen. Er komen drie versies van dit werkstuk uit, dus bezint eer gij tot aanschaf overgaat. Er zal namelijk een normale CD op de markt komen, een gelimiteerde dubbel CD en een picture disc.

Helaas bevat mijn promotiepakketje de gelimiteerde extra disc niet dus ik kan hier helaas niet uit de doeken doen hoe de favoriete covers van Cataract, te weten 'Vocal Test' (Integrity), 'World Peace' (Cro-Mags), 'Postmortem' (Slayer), 'Redneck Stomp' (Obituary), 'Fucking Hostile' (Pantera), 'Smell The Bacon' (Madball), 'Friend Or Foe' (Agnostic Front), 'As One' (Warzone), 'Refuse/Resist' (Sepultura), Blitzkrieg Bop (Ramones) en 'Kickstart My Heart' (Mötley Crüe) klinken. Ik persoonlijk zou voor de gelimiteerde dubbelaar gaan, als ik dit geweld zo probeer voor me te zien.

Mocht je toch naast de pot piesen en het met de reguliere uitgave moet doen, is er nog geen man (M/V) overboord want dat is met voorsprong de beste Cataract CD tot nu toe geworden. Ik denk dat de heren Cataract met deze CD op zak met een gerust hart plaats mogen nemen aan de troon waar Terror en Hatebreed al jaren zetelen. Alles klopt gewoon op deze CD, want de nummers zijn perfect, zitten vol groove, nodigen uit tot moshen en zijn zijn uitgevoerd met de strakheid van een Zwitserse klok (maar dat heb je nu eenmaal met Zwitsers). Voor mij is dit tot zover de beste metalcore CD van het jaar en de concurrentie moet van goede huize komen daar Cataract de lat hoog heeft gelegd. Op
Metal Blade's homepage staat een aantal audio- en videofiles die je maar eens onder de loep moet nemen. Wedden dat je je laat meeslepen door deze geweldenaars?

<< vorige volgende >>