Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Atrox - Binocular

Atrox - Binocular

Label : Season Of Mist | Archiveer onder industrial / ebm

Release type: Full-length CD

Frank D. : Als je in 20 jaar tijd slechts vijf albums op je naam kunt schrijven, dan kan dit een aantal zaken betekenen. A. je bent een inspiratieloze club. B. Je kunt er geen hout van en soms vind je een gek die medelijden heeft en iets van je uitbrengt. C. Je bent ongelofelijk perfectionistisch. Atrox is zo'n band van lang bestaan en lage productie…..

Dit vijfde album 'Binocular' is een muzikaal zoekplaatje. De muziek van de heren is het best te omschrijven als een avant-garde melodisch gothic industrial avontuur. Het lijkt wel of Fields of Nephilim, Paradise Lost, Silverbullit en Aryeon in de blender zijn gegooid. Het resultaat mag er wezen. Eerlijk is eerlijk, het is een moeilijk te openen oester, maar als die dan eenmaal opengaat rollen de pareltjes de kamer in. In eerste instantie haakte ik af na een tweetal nummers, maar even doorzetten en nog een keer luisteren en langzaam "kwam alles recht”. De samples, soundclips, zwevende synthi-riffs overdonderen meer en meer de zintuigen. Het perfecte voorbeeld is 'Headrush Helmet', waarin de band begint met een folk-achtig Doors-esque expeditie die als een Stephen King boek verwordt tot een industrial kraker van jewelste. Chapeau!

Voor diegenen die muzikaal niet bang zijn aangelegd is dit een juweeltje dat zeker een luisterbeurt waard is bij de lokale platenboer. Season Of Mist brengt ons wederom een niet alledaags maar zeer smakelijk hoofdgerecht. Oh ja, ik denk dat de band zich mag scharen onder de C. categorie. Hulde.

<< vorige volgende >>