Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Knell - Among Eternal Chills

Knell - Among Eternal Chills

Label : Griffin Music | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Nima : Als ik de biografie moet geloven gaat Knell's geschiedenis terug naar 1997 onder de naam Black Harmony dat begon als een duo. Since 2001 is Knell echter een één man's band en mag volgens de biografie Oekraïne's black metal veteraan worden genoemd.

Noem het maar wat je wil, maar het is uiteindelijk de muziek die het moet doen. De black metal van Knell doet erg Noors aan, wat op zich niet erg is. Helaas klinken de nummers wel erg ongeïnspireerd en zijn sommige stukken schaamteloos gejat van de grootheden der zwarte kunst. Zo is een riff in het nummer 'Echoes From The Khud' regelrecht gejat van Immortal's 'Withstand The Fall Of Time'. Wat denkt deze man wel niet? Dat we doof, dom of allebei zijn? Wie goed luistert zal ook een stukje Maiden's 'Afraid To Shoot Strangers' terugherkennen, maar dan op een ietwat ander tempo gespeeld. En zo zijn er veel meer stukjes die van de klassiekers zijn gekopieerd. Voor de rest heeft men volgens mij te vaak naar Immortal's 'At The Heart Of Winter' geluisterd en probeert dat te evenaren. Het verschil is echt dat dit heerschap ook vaak clean zingt, wat over het algemeen niet slecht klinkt. Ook het krijsen gaat hem aardig goed af. De muziek klinkt af en toe ook heerlijk koud, maar laat helaas weinig indruk achter en de nummers zijn net iets te lang en oppervlakkig om lang te blijven boeien.

Waarom we ook deze uit 2006 afkomstige CD nu ineens binnen hebben gekregen weet ik niet, want hoger dan de diepe underground zal deze band niet komen.

<< vorige volgende >>