Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Testament - The Gathering

Testament - The Gathering

Label : Prosthetic Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Re-release

Patrick : Testament's 'The Gathering' werd oorspronkelijk in 1999 uitgebracht. Qua benadering is het een veel zwaarder, sneller en intenser album dan voorganger 'Demonic' was. De zware jaren tachtig thrash is volledig terug en wordt vermengd met wat death invloeden en dat zorgt voor een heerlijk dreigend geheel. Niet alleen muzikaal, maar ook tekstueel was het geheel een stuk donkerder en dat resulteerde in pareltjes als 'Legions Of The Dead' (niet te verwarren met 'C.O.T.L.O.D.'), 'D.N.R. (Do Not Resucitate)', 'Sewn Shut Eyes' en 'Fall Of Sipledome'. Qua ritme sectie zul je zelden wat strakkers tegenkomen, maar wat wil je ook als namen als Steve DiGiorgio (Death, Sadus) en Dave Lombardo (welk combo'tje speelt hij ook al weer in?) in de line-up staan. Het duistere en de hoge snelheid op het album schijnen mede te danken te zijn aan Eric Peterson, die op het moment van schrijven van dit album ook bezig was met zijn side project Dragonlord. Hoe het ook moge zijn; het is veelal lekker het gas erop en wegtrappen die handel!

Dat deze cd de afgelopen jaren niet gemakkelijk meer te verkrijgen was, is ook Prosthetic Records niet ontgaan. En hoewel 'The Gathering' oorspronkelijk werd uitgegeven door Burnt Offerings, is nu Prosthetic Records er bovenop gesprongen om zowel dit 'The Gathering' als voorganger 'Demonic' (1997) opnieuw uit te geven. Het album is geremastered, iets wat op zich niet echt nodig was, en voor de verwoede verzamelaars is als extraatje de instrumentale track 'Hammer Of The Gods', voorheen alleen als Japanse bonus track te krijgen, er tegenaan geknald. Veel te weinig extra's voor een heruitgave, maar desondanks een mooie manier voor de jongere generatie die thrash aan het (her)ontdekken is om zich in het verleden van de thrash giganten van Testament te verdiepen.

'The Gathering' is ook na negen jaar nog steeds smikkelen en smullen voor elke thrash liefhebber en deze re-releases doen me nu al watertandend verlangen naar 'The Formation Of Damnation', de nieuwe cd van Testament die eind april (2008) gaat uitkomen.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>