Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Runemagick - Requiem Of The Apocalypse

Runemagick - Requiem Of The Apocalypse

Label : Aftermath Music | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Peter B. : Runemagick is een band die voor sommigen een cult-status moet bezitten. De band werd al in 1990 opgericht en heeft drie cd's uitgebracht via Century Media Records. Na wat underground materiaal te hebben uitgebracht staat de band nu bij Aftermath Music onder contract. De vierde cd "Requiem Of The Apocalypseā€¯ is de eerste cd die werd opgenomen met een nieuwe en stabiele line-up. De band speelt naar eigen zeggen Dark Deathmetal. Deze omschrijving komt aardig in de buurt.

De band is zeer zeker beinvloed door oldschool deathmetal. Runemagick blijft eigenlijk constant in midtempo deathmetal hangen met af en toe wat langzamere stukken aangevuld met een licht keyboardje op de achtergrond. Zanger/gitarist (en oprichter van de band) Nicklas Rudolfsson voorziet de muziek van een lekker ouderwetse diepe grunt. Het klinkt allemaal goed verzorgd en strak. Persoonlijk moet ik af en toe denken aan Unleashed's langzamere passages, maar ook aan de Franse deathmetalband Supuration bij het luisteren naar Runemagick. De band klinkt niet nieuw, niet verassend, niet origineel, maar wel eerlijk en verdomd rauw.

Mensen die van pure midtempo deathmetal houden doen er goed aan om eens op de website van deze band te gaan kijken en wat aanwezige samples te beluisteren.

<< vorige volgende >>