Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Oceans Of Sadness - Laughing Tears, Crying Smile

Oceans Of Sadness - Laughing Tears, Crying Smile

Label : LSP Company | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Michiel B. : Het Oostvlaamse Oceans Of Sadness timmert al een geruime tijd aan de weg. De eerste demo's van deze sferische black/doom/thrashmetal band werden halverwege de jaren '90 zeer goed ontvangen en in 1998 wist men zelfs de door onze collega's van het blad met de 'A' georganiseerde Metal Bash op haar naam te schrijven, wat onder meer resulteerde in optredens op vooraanstaande festivals zoals Dynamo Open Air, Graspop en het Biebob Metalfest op een steenworp afstand van de plaats waar de heren vandaan komen. Ik heb de band daar toen mogen aanschouwen en ik kon concluderen dat het live wel snor zat...

"Laughing Tears, Crying Smile" is het 2de volledige album van OoS. Waar het debuutalbum "For We Are" me in vergelijking tot de energieke live optredens op sommige punten nog wat tegenviel, overtreft "Laughing Tears, Crying Smile" zijn voorganger op alle fronten. De songs klinken voller, krachtiger en beter uitgebalanceerd dan voorheen. Zanger Tijs Vanneste geeft zich voor de volle honderd procent: zijn screams klinken in bijvoorbeeld een nummer als "Shizophrenia" heerlijk agressief, en zijn met emotie doorweekte cleane zang doet me zelfs denken aan voormalig Anathema vocalist Darren White. Muzikaal gezien is de band ook weer behoorlijk gegroeid. De toetsen en de gitaren vormen een mooi harmonieus geheel. Ook de productie is lekker vet en zwaar, alleen vind ik de wat ongebalanceerde mix van de drums een klein minpuntje. Ook het drumspel klinkt me af en toe iets te rechttoe rechtaan, maar een kniesoor die daarover valt.

Met volle teugen geniet ik keer op keer weer van heerlijke meeslepende nummers als "Shadows", "We Are Alone" (waarin Tijs vocaal gezelschap krijgt van de mij volslagen onbekende Silvia Kratochvilova) en het Anathema-achtige "Cold". Dat de band ook het gaspedaal weet te vinden, bewijzen ze wel door in nummers als de openingstrack "Sinner's Dream", "From The Seed To The Flower" (mooie twin-gitaarpartijen!), "So Close" en in de maar liefst 13.25 min. durende afsluiter "Try To See", waar ze alle remmen los te gooien. Ik denk dat middels dit album een verdere doorbraak zeker dichterbij kan komen voor dit sympathieke Belgische zestal.

<< vorige volgende >>