Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Agony Scene - Get Damned

The Agony Scene - Get Damned

Label : Century Media | Archiveer onder metalcore

Release type: Full-length CD

Patrick : 'Get Damned' is alweer het derde album van het Amerikaanse The Agony Scene. Hun eerdere cd's
'The Agony Scene' 2003) en 'The Darkest Red' (2005) waren niet erg origineel, maar stonden wel garant voor een lekkere portie recht voor zijn raap wegrammende metal uit het kamp van 'The New Wave Of American Heavy Metal'.

En die lijn lijkt op 'Get Damned' enigszins doorgetrokken te worden. Ook dit album staat weer vol scherpe riffs, snelle drums en rauwe vocalen. Maar helaas is dat ook precies het enige wat The Agony Scene op werkelijk alle nummers van dit album tevoorschijn tovert. De band lijkt zich op de nieuwe cd nogal inspiratieloos voort te bewegen; veel nummers hebben een lengte van rond de drie minuten of nog minder en de band vervalt in de ene na de andere herhaling. Niet alleen qua riffs ('Predation') maar ook qua tempo en sfeer blijft het geheel elf nummers behoorlijk steken. Nummers als bijvoorbeeld 'Dances With Devils', 'Barnburner', 'The Opposition' en 'Deliverance' klinken daardoor eenvoudigweg te standaard waardoor 'Get Damned' slechts heel zelden weet te boeien.

Met slechts nog twee originele bandleden valt het vast ook niet mee aan het geluid van de debuut cd vast te houden, maar om dan maar klakkeloos te vervallen in nummers die veel van elkaar weg hebben? Nee, dit ' Get Damned' komt niet in de buurt van hun debuut cd 'The Agony Scene' en ook 'The Darkest Red' wordt hier niet overtroffen. Qua muzikale ontwikkeling lijkt de band in een negatieve spiraal te zijn terecht gekomen en een paar flinke passen terug te doen … iets anders kan ik van dit 'Get Damned' helaas niet maken. Jammer!

<< vorige volgende >>