Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Insomnium - In The Halls Of Awaiting

Insomnium - In The Halls Of Awaiting

Label : Candlelight | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Peter B. : "In The Halls Of Awaiting” is de debut-cd van de jonge Finse band Insomnium. De band claimt dat ze behoorlijk zijn beinvloed door bands als Metallica en Paradise Lost maar de namen die bij het luisteren van deze cd in mijn hoofd opkomen zijn toch echt Sentenced (ten tijde van Amok), In Flames en een vleugje Edge Of Sanity.

Deze tien tracks bevattende debut-cd staat bol van de scandinavische melodieuze death/thrash. De band accelereert eigenlijk nooit echt naar hoge versnellingen maar beukt er af en toe lekker op los. Eigenlijk mag je dit ook geen death/thrash meer noemen, maar aangezien de zang nog wel in die sferen zit wordt het behoorlijk moeilijk om deze term te omzeilen. Zoals op "Amok” van Sentenced heeft het meer weg van heavy metal met extreme vocale invalshoek.

Deze cd zit erg goed in elkaar, is erg goed geproduceerd (Media Works Studio in Joensuu) en zal bij alle liefhebbers van dit genre goed ontvangen worden. Het enige wat ik op deze cd aan te merken heb is dat er geen echte uitschieters op staan. Alle nummers zijn kwalitatief goed, maar een 'hit' staat er niet op. Dit mag in elk geval een zeer veelbelovend debuut heten!

<< vorige volgende >>