Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Enemy Of The Sun - Shadows

Enemy Of The Sun - Shadows

Label : Massacre | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Patrick : Kun jij je Grip Inc. nog herinneren? Inderdaad, de band rond Dave Lombardo, Waldemar Sorychta en Gus Chambers, dat o.a. het fraaie 'Incorporated' (2004) uitbracht. Grip Inc. lijkt ondertussen onder de mottenballen verdwenen; Dave houdt zich alleen nog bezig met Slayer, Gus deed een tijdje de vocalen bij Squealer (A.D.) en Waldemar is met dit Enemy Of The Sun aan de slag gegaan.

De naam van Waldemar doet hopen op een stevig thrash album, maar al snel op de cd word je een illusie ontnomen. Hoewel thrash de basis lijkt te vormen voor de muziek van Enemy of The Sun heeft Waldemar gedacht dit eens te combineren met allerhande progressieve elementen uit rock en hier en daar wat industrial. Het resultaat? Een mix van Grip Inc., Fear Factory (het nieuwe werk) en Faith No More? Noem het cyber thrash, die volledig over de top gaat. Ik ben echt niet vies van een stukje innovatie, maar de drang om te vernieuwen lijkt het gewonnen te hebben van het schrijven van goede nummers en Waldemar en kornuiten gaan hier dan ook volledig kopje onder. Nummers als bijvoorbeeld 'Lives Based On Conflicts', 'Carousel' en 'Brain Sucking Machine' ontaarden in een totale muzikale chaos omdat Enemy of The Sun maar geen uitweg lijkt te vinden waar het muzikaal heen wil.

Het feit dat er op 'Shadows' wordt gezocht naar vernieuwing mag dan spreken in het voordeel van Enemy Of The Sun, maar het eindresultaat is om te huilen. Volgende keer toch maar weer ouderwets beuken Waldemar?

<< vorige volgende >>