Listen live to Radio Arrow Classic Rock
In Flames - Reroute To Remain

In Flames - Reroute To Remain

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Peter B. : Twee jaar moesten we erop wachten, maar nu is hij er toch echt! De nieuwe In Flames cd "Reroute To Remain”. Natuurlijk was er vorig jaar nog de geweldige "The Tokyo Showdown” cd maar dat was 'maar' een live-cd, een aardigheidje, of was het toch ook de afsluiting van een bepaalde In Flames periode? Het antwoord hierop is ja en nee…

In Flames heeft voor het eerst niet opgenomen in de bekende en vertrouwde Fredman studio's. De band koos voor de Dug Out studio van Daniel Bergstrand (ook bekend van Darkane en Strapping Young Lad). Deze keuze heeft geleid tot een wat moderner, voller geluid dan dat we al van In Flames gewend waren.

Dat In Flames de tijd heeft genomen in de studio is duidelijk hoorbaar. De nieuwe cd klinkt erg goed verzorgd en beukt enorm. "Reroute To Remain” klinkt aan de ene kant enorm vertrouwd door de typische pakkende In Flames riffs en zang. Toch heeft In Flames duidelijk niet stil gezeten en is er op de nieuwe cd weer behoorlijk wat nieuws te horen. Het grootste verschil met vorige releases is toch wel de zang. Zanger Anders Fridén zingt voor het eerst echt veel met normale vocalen. Vooral de refreinen in de 14 (!) nummers tellende cd zijn vaak op deze manier gezongen. Fans van het eerste uur hoeven echter niet bang te zijn. Op vokaal gebied is nog steeds enorm veel aggressie aanwezig.

Op muzikaal gebied heeft In Flames het vertrouwde van het verleden weten te mengen met wat nieuwe invalshoeken. Deze veranderingen zijn over het algemeen niet echt extreem, maar toch zal een nummer als "Metaphor” de In Flames fan wat vreemd in de oren kunnen klinken.

Mijn persoonlijk favorieten op "Reroute To Remain” zijn het beukende "Drifter” en "Trigger”, het fris en modern klinkende "Cloud Connected” en "Dawn Of A New Day” waarin ik toch echt wat melancholische invloeden (anathema?) hoor.
Het enige minpuntje van deze cd vind ik enkele stukken in het nummer "Transparent” die me even iets te 'modern-geforceerd' overkomen.

In Flames gaat met dit album nog groter en populairder worden dan dat ze al zijn. In verwacht niet dat er fans afhaken. Een heerlijk album wat samen met het laatste Soilwork album zeker in mijn jaar-top10 gaat komen te staan!

<< vorige volgende >>