Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Shaman - Immortal

Shaman - Immortal

Label : Scarlet Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Fons : Begonnen als Shaman, ten tijde van het tweede album werd de naam veranderd in Shaaman, en nu, anno 2007 is men weer terug bij af onder de naam Shaman. Kwestie van weten wat je wilt, zeggen we dan maar…

Shaman's 'Claim to Fame' is natuurlijk de link die men had met Angra. Op de eerste twee platen ('Ritual' uit 2002 en 'Reason' uit 2005) bestond de band voor driekwart uit ex-Angra leden, waarvan zanger André Matos natuurlijk het belangrijkste bandlid was. Op album nummer drie, 'Immortal' genaamd, heeft Shaman helaas niet alleen één letter uit haar naam verloren, maar heeft men op andere fronten ook een flinke stap terug moeten doen. Allereerst werd er van label gewisseld. Het stevig aan de weg timmerende AFM Records werd verruild voor het beduidend kleinere Scarlet label. Ook de line-up is drastisch veranderd, waarbij het grootste verlies natuurlijk het vertrek van zanger André Matos. Drummer Ricardo Confessori is het enige originele bandlid dat nog over is.

Al deze veranderingen hebben het songmateriaal op 'Immortal' helaas niet veel goed gedaan. De cd staat van voor tot achter bol met gezichtsloze en nietszeggende power metal waarvan wat mij betreft enkel de gitaarsolo's de moeite waard zijn. Het is lang geleden dat ik zo'n tamme en inspiratieloze plaat als deze gehoord heb. Ook nieuwbakken zanger Thiago Bianchi deelt mee in de malaise, want geen moment doet hij zijn voorganger vergeten. In de rustigere gedeeltes ('In The Dark') komt ie nog aardig weg, maar tijdens de hardere nummers blijkt hij over veel te weinig power te bezitten om te kunnen overtuigen. Waar Shaman een paar jaar geleden nog gold als één van de beloftes op gebied van prog/power metal, moet men met het matige 'Immortal' een paar stevige stappen terugdoen en eigenlijk weer onder aan de ladder beginnen. Jammer.

<< vorige volgende >>