Listen live to Radio Arrow Classic Rock
V:28 - VioLution

V:28 - VioLution

Label : Vendlus Records | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Roel de Haan : 'VioLution' is de vervolmaking van een trilogie dat met 'NonAnthropogenic' en 'SoulSaviour' begon. V:28, zoals de betrokken band heet, speelt een vorm van industrial black/death metal en zoals vele in dit genre behandelen ze apocalyptische onderwerpen. Het verschil is dat V:28 er daadwerkelijk in slaagt om dat gevoel over te brengen. De wereld is aan het vergaan en er is niets wat je er aan kan doen. Dat gevoel.

V:28 heeft duidelijk een mechanische sound in de lijn van Red Harvest maar ze hebben iets anders: emotie. Tussen de schroeiende metaalaanvallen, pompende drums en ruwe kelen is er onmiskenbaar die treurige melancholie verstopt onder de ruwe laag. Dit is zonder twijfel hun grootste verdienste. Zeker als je bedenkt dat de nummers ook agressief zijn en uitnodigen tot headbangen. De toetsen zijn beladen met droevige emoties. De combinatie van futuristische black death metal met sciencefiction soundtrackachtige (voor droevige sterfscènes) synths is ongebruikelijk en geslaagd, zeker in de doomy stukken. Ze gebruiken ook mooie leads om dat te benadrukken.

Ik kan me moeilijk een industrial metalband indenken die zoveel indruk op me maakte als V:28 met deze plaat. Zeer aanbevolen. Een notitie ter beëindiging: de cd bevat ook een videoclip van het nummer 'Shut It Down' en een keur aan gastbijdragen, waaronder Garm van Ulver.

<< vorige volgende >>