Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Impaled - The Last Gasp

Impaled - The Last Gasp

Label : Candlelight | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Gadverdamme! Wat een smerige hoes hebben die weirdo's van Impaled deze keer uitgekozen voor hun vierde album. Ingewanden all over the place, alsof het na drie albums nog niet duidelijk was dat deze Amerikanen een vervaarlijke steek los hebben. Maar goed, aan de andere kant weet je ook wel weer gelijk waar je aan toe bent: death metal in de puurste zin van het woord, met hier en daar een toch erg gemakkelijk in het gehoor liggende touch.

En die gemakkelijk in het gehoor liggende touch, die vind ik een beetje verraderlijk. Ik krijg hierdoor het idee dat de band het zich deze keer soms wat te makkelijk heeft gemaakt. Op het vorige album 'Death After Life' was het geheel prima in elkaar gezet d.m.v. diverse sound scapes en een rode draad door de teksten heen. Deze keer zijn het 'slechts' elf songs verzameld op een cd. (Samen goed voor achtendertig minuten muziek)

Goed, nummers zoals 'G.O.R.E.', 'Right To Die' en 'Dawn Of The Dead' klinken lekker enthousiast en ook met de snellere tracks zoals 'Up The Dose' en 'Torture Of Duty' is niks mis. Het langzaam startende en met een toffe versnelling ingevulde 'All Gut, No Glory' is zelfs een aanrader, maar helaas staan er ook tracks zoals 'The Visible Man', 'Masters Of Ordure' en het titelnummer zelf op deze cd die dus voor Impaled begrippen eigenlijk iets te eenvoudig klinken. Ik mis op deze rakkers dat beetje extra dat de band juist onderscheidt van de massa, en dat is jammer.

Begrijp me echter niet verkeerd, over het algemeen is 'The Last Gasp' best in orde en een luisterbeurt kan nooit kwaad. En let dan ook maar gelijk even op de scherpe teksten, de tweestemmige zang en de goede productie, want slecht is het dus zeker niet.

<< vorige volgende >>