Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Avatar - Schlacht

Avatar - Schlacht

Label : Gain | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Frank V. : Na een opmerkelijk debuut vorig jaar heb ik hier de tweede CD van deze jonge honden uit Zweden. De band heeft in een jaar tijd ervaring en routine opgebouwd en dat hoor je er zeker aan af. Het geheel klinkt als een klok en de muziek is te omschrijven als een mix tussen In Flames, Soilwork, en zo zijn er meer voorbeelden aan te halen. Maar de band begint langzaam ook een eigen identiteit te ontwikkelen.

De muziek komt catchy en melodieus over maar altijd met een brute ondergrond als basis. Dit hoor je het beste in nummers als 'As It Is' met zijn aanstekelijke refrein, maar luister ook maar eens naar het opzwepende 'All Hail The Queen' wat een hoog In Flames gehalte bezit. Eigenlijk zijn alle nummers van een bovengemiddeld niveau, maar om nog een paar toppertjes eruit te lichten; 'I Still Hate You' een fantastisch brok agressie komt hierbij op je af, vooral zanger Johannes EckerstrĖ†m laat zich hier helemaal gaan. Ook het laatste nummer 'Letters From Neverland' geeft een duidelijk beeld waar de band voor staat.

Over het algemeen een goede CD in zijn genre, waarbij de liefhebbers helemaal aan hun trekken gaan komen. Het enige minpunt is de speelduur. Die klokt nog geen veertig minuten en dat is toch wat te weinig. Wel krijg je er een multimedia gedeelte bij. Op zich best aardig maar een paar extra nummers waren geen overbodige luxe geweest.

<< vorige volgende >>