Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Saratan - The Cult Of Vermin

Saratan - The Cult Of Vermin

Label : Eigen beheer | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Nima : De Pooldse Saratan (Perzisch/Arabisch woord voor "kanker”) brengt binnenkort haar debuut 'The Cult Of Vermin' uit en ter promotie daarvan hebben ze een viertal nummers van die plaat beschikbaar gesteld voor de pers. Nou begrijp ik niet waarom men van mening is dat slechts éénderde van de volledige plaat voldoende is om een mening te kunnen vormen, maar dat terzijde.

Na het beluisteren van de nummers kan ik alleen zeggen dat ik de jongens dankbaar ben dat ik niet de hele plaat hoefde te beluisteren. De thrash metal van deze heren is over het algemeen mid-tempo met vele breaks en is vooral geïnspireerd door de modere thrash(core)! Ik neem aan dat men de beste nummers heeft uitgekozen ter promotie en het spijt me zeer, maar als deze het beste van 'The Cult Of Vermin' moeten zijn, dan weet ik niet hoe erg de rest klinkt. De nummers klinken namelijk zo ongeïnspireerd dat ik niet eens denk dat ik de hele plaat had volgehouden. De snelle riffs, ijzerscherpe gitaargeluid en agressieve zang die thrash voor mij zo interessant maken ontbreken bij deze band.

Sorry jongens, maar dit doet mij helemaal niets. Een cijfer geven op basis van vier nummers vind ik ook ongepast. Thrashers kunnen hun geld deze maand besteden aan de uitstekende releases van onder andere Hellish Crossfire en Evile.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>