Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Duskfall - The Dying Wonders Of The World

The Duskfall - The Dying Wonders Of The World

Label : Massacre | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Patrick : Het Finse The Duskfall brengt met 'The Dying Wonders Of The World' alweer hun vierde cd uit. En ook nu weer is er een bandlid na het uitkomen van een cd vertrokken: bassist Marco Eronen heeft de troepen verlaten om zich te focussen op zijn andere band (Raised Fist) en Matte Jarnil heeft ogenschijnlijk moeiteloos zijn plek ingenomen.

The Duskfall staat voor de combinatie van een flinke dosis melodieuze death en thrash en sluit daarmee naadloos aan bij de overvloed van Gothenburg metal acts uit de jaren negentig. De muzikale lijn van voorganger 'Lifetime Supply Of Guilt' wordt moeiteloos voortgezet en zelfs nog iets verder verbreed. Op nummers als 'Paradise Into Deserts' en 'Deep In Your World' komt de band nog net even een graadje intenser en rauwer over. Een heerlijke mix van agressie, melodie een intensiteit dendert aan je voorbij. Geen melodieuze fratsen en keyboards zoals je wellicht bij de grotere namen in de melodieuze death gewend bent, maar de nadruk op agressie, felle gitaarsolo's en een bulderende zanger. Wat doet alleen dat 'I've Only Got Knives For You' op deze cd? Heb ik het over intensiteit, agressie en melodie schopt de band zelf dat hele verhaal onderuit door de cd met een nummer te beƫindigen dat ergens het midden houdt tussen het moderne In Flames en Korn.

Dit The Duskfall heeft een hoog At The Gates gehalte, wat direct ook betekent dat we dit soort metal al vele malen voorbij hebben horen komen. Mocht dat je echter worst zijn, dan heb je aan 'The Dying Wonders Of The World' een heerlijke cd.

<< vorige volgende >>