Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Axxis - Doom Of Destiny

Axxis - Doom Of Destiny

Label : AFM Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Sjak : Nauwelijks anderhalf jaar na de release van het matige 'Paradise In Flames' heeft Axxis de opvolger getiteld 'Doom Of Destiny' alweer klaar. Op de vorige CD deed zangeres Lakonia haar intrede en ik heb het gevoel dat haar rol op deze 'Doom Of Destiny' wat groter is geworden. Wat me verder opvalt is het feit dat de kwaliteit van de aangeboden nummers wat hoger is dan het matige song-materiaal dat we op de laatste twee platen mochten aanhoren. Het best voorbeeld hiervan is het titelnummer, dat na een kort intro lekker fel uit de startblokken schiet en een behoorlijk bombastisch karakter heeft. Ook het navolgende 'Better Fate', met een grotere rol voor zangeres Lakonia, is behoorlijk goed te noemen.

Verdere nummers die het predikaat bovengemiddeld verdienen zijn mijns inziens 'I Hear You Cry', de ballad 'The Fire Still Burns' en het snelle 'Father, Father'. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk positief verrast ben door hetgeen ik op 'Doom Of Destiny' gehoord heb, want ik had echt niet gedacht dat Axxis in staat zou zijn om zich substantieel te verbeteren ten opzichte van hun vorige platen. Niet dat we nu ineens met een wereldschokkende plaat te maken hebben, want daarvoor is wel wat meer nodig. Grootste manco is en blijft zanger Bernhard Weiss, die met zijn karakteristieke stem voor een groot gedeelte de Axxis-sound bepaald. En hoewel hij in het begin van 'The Fire Still Burns' laat horen dat hij wel degelijk kan zingen, komt hij in de hardere passages gewoonweg power tekort. Dit gegeven, tezamen met het feit dat Axxis niet in staat blijkt om een gehele plaat lang de aandacht vast te blijven houden, zorgt ervoor dat de band voorbestemd is om in de overgrote middenmoot te blijven hangen.

Het feit dat de band na al die jaren nog steeds veroordeelt is om de support slots in te vullen van hun succesvollere Duitse collega's is wat mij betreft veelzeggend....

<< vorige volgende >>