Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Skeletonwitch - Beyond The Permafrost

Skeletonwitch - Beyond The Permafrost

Label : Prosthetic Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Jasper : Met het recente succes bands als Municipal Waste, Dekapitator, en de wederopstanding van een band als Exodus lijkt de tijd rijp voor een fikse opleving van jaren '80 metal. Daar waar het voor de vele oldskool kenners allemaal begonnen was, daar keken de meeste neo-thrashers van nu (uw trouwe tiepmiep ook trouwens) in die dagen nog steeds naar Tic-Tac. Wellicht heeft het Belgische klokje dan toch ook z'n impact gehad, want het is weer volop oldskool polka-beats wat de klok slaat tegenwoordig.

Zo ook bij de Amerikanen van Skeletonwitch, al tapt deze band net even uit een ander ouderwets vaatje dan bovengenoemde bands. De naam en het logo verraadde het namelijk al een beetje, want het is naast agressieve Kreator-achtige thrash vooral de NWOBHM die Skeletonwitch beïnvloedde bij het kiezen van een muzikale koers. De melodieuze twin-riffs en gierende solo's zijn dan ook niet van de lucht, terwijl zo'n beetje elk nummer volop uitnodigt de spikes hoog in de lucht te gooien.

Eigen inbreng bij deze goeduitgewerkte nostalgische formule komt vooral van zanger Chance Garnette, die zowel een smerige deathgrunt, als een felle black metal scream aan de muziek toevoegt. Skeletonwitch doet hiermee direct aan 3InchesOfBlood denken, maar is veel directer, bruter, en minder een parodie op het genre. Voeg daarbij het waanzinnige artwork van Baroness-gitarist John Baizley en je hebt een album dat ieder metal hart sneller zal doen kloppen.

<< vorige volgende >>