Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Deinonychus - Warfare Machines

Deinonychus - Warfare Machines

Label : My Kingdom Music | Archiveer onder doom metal

Release type: Full-length CD

Roel F. : Met 'Warfare Machines' komt het Nederlandse Deinonychus met een nieuwe plaat met enigszins uptempo doom metal die af en toe versnelt tot blastbeat death metal tempo. Het is depressieve en indrukwekkende muziek over oorlog, wat wel duidelijk wordt aan de hand van titels als 'Carpet Bombing,' 'MG-34,' 'Nerve Agent'

De vocalen komen van een getergde ziel, vol van afschuw, wat mooi wordt overgebracht door lange halen hier en daar. Ze liggen in het verschiet van death vocalen, maar dan emotievoller. Normaliter is deze variant van metal enorm saai, maar Deinonychus weet hier toch waarlijk de aandacht erbij te houden door de afwisselingsfactor, waarbij snellere kanten worden afgewisseld met typische en goede slepende doom verzorgd door loodzware gitaaraanslagen. Zoals gezegd, het klinkt allemaal best uptempo maar ook ingetogen (niet over de top bruut), en kan op sommige punten daarom best wel eens als naargeestige doom rock bestempeld worden.

'Warfare Machines' klinkt zeer volwassen en uitgebalanceerd en is dan ook zeker een dikke aanrader. Hulde aan Deinonychus.

<< vorige volgende >>