Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Mekong Delta - Lurking Fear

Mekong Delta - Lurking Fear

Label : AFM Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Koen B. : Mekong Delta is altijd één van thrash metal's best bewaarde geheimen gebleven. Niet in de eerste plaats kwam dit door de unieke en altijd herkenbare aanpak die thrash metal combineerde door neo-klassieke intermezzi en afgeknepen sirene vocalen, maar vooral doordat de identiteit van de bandleden min of meer schuil ging achter pseudoniemen. Voor mij is Mekong Delta altijd een project geweest gebouwd rondom producent / bassist Ralph Hubert (Bjorn Eklund) waarbij altijd een resem aan voornamelijk bekende Duitse muzikanten werd toegevoegd. Ik heb Mekong Delta nog nooit op een zwak album kunnen betrappen en je kon mij in het verleden echt een fan noemen. Ik heb de band ook in 1991 in het voorprogramma van Coroner gezien en dat was geen kattenzeik!

Omdat er in LoM tot op heden nooit aandacht is besteed aan Mekong Delta, lijkt een opsomming van de verschenen geluidsdragers van deze "groep” me hier op zijn plaats: 'Mekong Delta' (1987), 'The Gnom' (limited edition picture disc, 1987), 'The Music Of Erich Zann' (1988), 'Toccata' (MLP, 1989), 'The Principle Of Doubt' (1989), 'Dances Of Death (And Other Walking Shadows)' (1990), 'Live At An Exhibition' (1991), 'Kaleidoscope' (1992), 'Classics' (1993), 'Visions Fugitives' (1994) en 'Pictures At An Exhibition' (1996). In 2005 verscheen er in de goedkope 'Ambitions' serie een soortement van "best of...” dubbelaar. Om de verwarring compleet te maken, kreeg deze ook de titel 'The Principle Of Doubt' mee.

2005 was ook het jaar dat het wederom begon te borrelen in de buik van de heer Hubert. Hij verzamelde voor het nieuwe album de volgende mensen om zich heen: Leo Szpigiel (zang, voormalig frontman van onder andere Angel Dust, Crows, Duke en Scanner), Peter Lake (gitaar, ook in Theory In Practice) en Uli Kusch (Helloween, Gamma Ray, Masterplan en nog 300 andere bands). 'Lurking Fear' past perfect in het hierboven genoemde rijtje van releases, want de CD bevat opnieuw dat unieke geluid dat moderne thrash metal samensmeedt met klassieke elementen. Vanaf de eerste tonen klinkt de CD dan ook vertrouwd met haar prachtige harmonieën en spetterende muzikale arrangementen. Oude fans kunnen blind toeslaan maar ook de jongere generatie van fijnproevers moet dit maar eens een kans geven. Wederom een geslaagde come back en ik haal hier het oude vertrouwde adagium "thrash with class” maar weer eens van stal.

Let trouwens op dat er naast de gewone versie van de CD ook een gelimiteerde digipack zal verschijnen, die een bonus DVD bevat: 'Live In Batschkapp, Frankfurt 1991'. Deze bevat de volgende tracks: 'The Curse', 'Transgressor', 'True Believer', 'Night On A Bare Mountain', 'Memories Of Tomorrow', 'Dances Of Death', 'The Hut Of Baba Yaga', 'Heroes Grief', 'Toccata' en 'True Lies'. Helaas is deze niet in mijn promotiepakketje bijgevoegd dus een mening hierover kan ik hier helaas niet spuien. Gelukkig is deze DVD ook "los” te bestellen via Mekong Delta's homepage, hetgeen ik dan maar meteen gedaan heb.

<< vorige volgende >>