Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Manitou - No Signs Of Wisdom

Manitou - No Signs Of Wisdom

Label : Metal Heaven | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Fons : Manitou uit Finland verraste me verleden jaar met de CD 'Deadlock', een sterke, melodieuze power metal plaat in de stijl van Iron Maiden, Firewind en Dream Evil doorspekt met smeuïge solo's. Helaas sneeuwde 'Deadlock' volledig onder in de stortvloed van middelmatige releases, ondanks het feit dat de band als support act fungeerde van onder andere U.D.O. en Helloween. Manitou krijgt dus een herkansing met 'No Signs Of Wisdom', alweer de derde album van de band.

Een herkansing die de band met beide handen heeft aangenomen! Qua stijl is er niet zo heel veel veranderd. De muziek van Manitou bestaat nog steeds uit pakkende, melodieuze power metal, die bol staat van de afwisseling. Ballades, up-tempo nummers, epische stukken (het elf minuten durende epos 'August Sky'!), mid-tempo beukers, het levert een behoorlijk dynamisch geheel op. Grote pluspunt is zanger Markku Pihlaja, die met zijn uiterst krachtige zangwerk (denk aan een Bruce Dickinson) zorgt voor net dat beetje extra waardoor de band de middelmaat ruimschoots ontstijgt.
Hopelijk krijgt Manitou dit keer wel de aandacht die het verdiend, want een sterk geproduceerde CD als deze die bol staat van de kwaliteitsmetal mag eigenlijk niet onopgemerkt voorbijgaan aan het grote publiek...

<< vorige volgende >>