Listen live to Radio Arrow Classic Rock
High On Fire - Death Is This Communion

High On Fire - Death Is This Communion

Label : Relapse | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Frank D. : High On Fire is zo’n band die al een aantal kerfjes op zijn riem heeft staan. Ik ga mezelf dan ook niet vermoeien met ellendig lange intro’s of wat dan ook. Neen, gewoon recht voor de kiezen de review van alweer het vierde album van de heren. Net als hun muziek recht voor den bakkes is.

Kort en goed, ben je een fan van hun eerdere werk, dan is dit wederom een voor de collectie. Met andere woorden deze muzikale fles whiskey is tot de hals gevuld met rammende drums, zware riffs en smerige zang. De band ontwikkelt zich gestaag en dat is te horen ook. Melodieuzer dan voorheen werkt de band het album in stijl af. Nummers als ‘Turk’, ‘Headhunter’ en het sublieme 'Rumors Of War' zijn zeer zeker de moeite waard. Maar - u voelde hem waarschijnlijk al aankomen - maar om nu te zeggen dat deze schijf mij in vuur en vlam zet? Neen. De energie is er wel, de verpulverende sound is er wel, maar toch. Anders dan bij zijn voorgangers wil bij deze ‘Death Is This Communion’ de vonk maar niet overslaan. Vreemd, want het album verschilt niet wezenlijk van het eerdere werk. Misschien schuilt daar ook wel het probleem. De band begint zichzelf een beetje te herhalen. Nu doen andere bands dat ook met de regelmaat van de klok, maar ietwat tegenvallend is het wel.

Samenvattend is dit weer een juweeltje voor de fans, maar als je het beste van High Of Fire zoekt dan zijn albums als ‘Blessed Black Wings’ toch net iets beter.

<< vorige volgende >>