Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Ministry - The Last Sucker

Ministry - The Last Sucker

Label : 13th Planet Records | Archiveer onder industrial / ebm

Release type: Full-length CD

Frank D. : De aller aller aller laatste schijf van Ministry…, hoewel…, het is inmiddels al duidelijk dat ook van ‘The Last Sucker’ een remix album zal verschijnen, dus helemaal vaarwel is het niet, maar toch… Al heeft met veel bombarie de begrafenis van “zijn” Ministry aangekondigd.

De vorige albums waren nog recht-voor-de-kiezen knallers tegen Bush en zijn hele bende. Al heeft klaarblijkelijk nu een soort van gefrustreerde berusting in het geheel gevonden, want ‘The Last Sucker’ is een werkje geworden dat erg gepolijst klinkt. De zo typerende rafelige randjes van het Ministry-geluid zijn keurig afgewerkt en daarmee boet het ook direct aan slagkracht in. Kort en bondig, de nieuwe schijf is wat tegenvallend. Al Jourgensen en zijn vrienden klinken moegestreden en berustend. Een geheel nieuwe emotie in Ministry-land.

‘The Last Sucker’ heeft een heel hoog “told-you-so” gehalte. Een tekst als in ‘Let’s Go’ (“Let’s go for the final attack. Let’s go for a war in Iraq. Let’s go for starting up WW III. Let’s go INSANE!”) onderstreept dat nog maar eens. Nergens weet de band de intensiteit van nummers ‘Lieslieslies’ te halen. Nummers als ‘Let’s Go’ en ‘Die In A Crash’ weten dan wel te overtuigen en het is zeker een 100% Ministry-album geworden, alleen is de toon wat gematigder.

Met ‘The Last Sucker’ zet Al een punt achter een belangrijk hoofdstuk in zijn geschiedenis en ook in die van de muziekwereld. Ministry is niet meer, lang leve Ministry!

<< vorige volgende >>