Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Jorn - Live In America

Jorn - Live In America

Label : Frontiers Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Sjak : De Noorse zanger Jorn Lande wordt door menigeen gezien als één van de beste metal zangers die er tegenwoordig in de business te vinden zijn en ik kan dat statement alleen maar beamen. Het bovenstaand wordt nog eens bevestigd door Jorn’s vocale prestatie op het live-album ‘Live In America’. Op deze dubbelaar die een selectie van songs uit zijn solo-platen en de nodige covers bevat, zingt de heer Lande weer de sterren van de hemel. De nummers zijn opgenomen tijdens het Progpower VII Festival in Atlanta op 16 september 2006, toen Jorn de headliner rol toebedeeld had gekregen.

Het live materiaal wordt met veel flair vertolkt door een uitstekend ingespeelde band en de enige dissonant in de set is eigenlijk de drum solo, die natuurlijk wel goed uitgevoerd wordt maar gewoon achterwege moet blijven. Speel dan liever een extra nummer! Hoogtepunt van het concert vind ik de afsluitende Whitesnake-medley die eens te meer aangeeft hoe dicht het stemgeluid van Jorn Lande aanleunt tegen dat van David Coverdale.

Verder vind je nog een drietal studio tracks op deze ‘Live In America’; een nieuwe uitvoering van ‘Out To Every Nation’, de Black Sabbath medley ‘Lonely Is The Word/Letters From Earth’ en het niet eerder uitgebrachte ‘Sacrificial Feelings’, dat ik niet echt geweldig vind. Al met al is dit een prima registratie van een goed concert, gewoon aanschaffen dus!

<< vorige volgende >>