Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Vision Bleak - The Wolves Go Hunt Their Prey

The Vision Bleak - The Wolves Go Hunt Their Prey

Label : Prophecy Productions | Archiveer onder gothic metal

Release type: Full-length CD

Vera : Wanneer we het hebben over rechtstreekse vertakkingen uit de Empyrium stamboom, komen we automatisch bij The Vision Bleak terecht, want sinds 2004 is dit de muzikale baby van Empyrium mastermind Ulf Theodor Schwadorf en Allen B. Konstanz (Nox Mortis, Ewigkeit). Dit is het derde album van dit illustere duo dat omgeven wordt door een zweem van horror en geheimzinnigheid. Dit imago is ontstaan door de muziek die we op de perfect geproduceerde en sfeervolle albums vinden.

Op ‘The Wolves Go Hunt Their Prey’ verschuift het metal element - in de vorm van harde gitaren - nog wat meer naar de voorgrond. Als muzikant is het immers aanlokkelijk om je horizon te verbreden, maar je wortels kan je nooit verloochenen. The Vision Bleak werd trouwens aanvankelijk is het leven geroepen om terug hardere muziek te gaan maken na de akoestische escapades van Empyrium.

Bij de intro ‘Amala & Kamala’ wordt meteen de toon gezet: een duistere sfeer met geraffineerde geheimzinnigheid en grandeur neemt bezit van de luisteraar. Want de kundig gestructureerde orkestratie is nog steeds in elk nummer aanwezig, maar spoedig gaat dit vloeiend over in heftige riffs - zelfs een heuse solo in ‘She-Wolf’ - en drums als donderslagen. De lage stem kronkelt er als een listige slang doorheen, sierlijk maar ook verraderlijk, als een aureool van horror en decadentie. Het fenomenale ‘The Demon Of The Mire’ laat er geen twijfel over bestaan, de vlam van extremere metal brandt weer triomfantelijk in het hart van deze muzikanten. Een Viking metal vuur, zou ik zelfs stellen, want wat gitaren betreft doet het me wat aan Zweedse, melodieuze death metal denken.

‘The Black Pharaoh Trilogy’ heeft een introductie met een onversneden oosters tintje. Sitarklanken en dreigende, volumineuze koorzangen openen de zware, verzilverde poort naar ‘The Shinning Trapezohedron’, dat stevig rockt. Het derde deel van de trilogie, het mediumtempo ‘The Vault Of Nephren Ka’ is een beklijvend nummer waar temidden van de stevige gitaren ook plaats is voor fraaie stukjes akoestische gitaar, koren en atmosferische passages. Erg indrukwekkend! Welk ‘n prachtige songs heeft The Vision Bleak weer geschreven! ‘The Eldrich Beguilement’ is dan weer een knaller waarin die op Zweedse leest geschoeide heldere gitaren de aandacht opeisen. Een eigenschap die ook de afsluitende hymne ‘By Our Brotherhood With Seth’ - een klassieker in wording - kenmerkt. Vervang de donkere gothic vocalen door een ruwere stem en andere arrangementen en je komt dicht bij Amon Amarth. Hetgeen niets afdoet aan de integriteit en meeslependheid van dit nummer trouwens, want The Vision Bleak heeft zijn eigen, unieke geluid gecreëerd. Men is er weer in geslaagd een meesterwerk te maken en ze zullen dit live komen bewijzen als ze in december met Therion op tournee gaan. Schaf je zeker de speciale luxe editie aan want dan heb je niet alleen een live dvd erbij, maar ook een retourcoupon voor een exclusief T-shirt en patch van de band.

<< vorige volgende >>