Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Blitzkrieg  - Theatre Of The Damned

Blitzkrieg - Theatre Of The Damned

Label : Armageddon Music | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Sjak : Blitzkrieg was na een indrukwekkende periode begin jaren tachtig een beetje in de vergetelheid geraakt toen Metallica besloot het nummer 'Blitzkrieg' maar eens te coveren. Meteen groeide de interesse in de band en zanger Brian Ross maakte hier dankbaar gebruik van door met wisselende line-ups de band in leven te houden en op gezette tijden ons te verblijden met nieuwe platen.

Twee jaar na de release van 'Sins And Greed' is het de beurt aan dit 'Theatre Of The Damned' en de meeste nummers die hier gespeeld worden hebben nog steeds hun oorsprong in de Engelse jaren tachtig metal. Men heeft nog steeds een voorliefde voor mid-tempo metal, wat er voor kan zorgen dat een en ander na verloop van tijd wat gaat vervelen. Het enige nummer wat iets meer afwisseling laat horen is 'Into The Light' en dat wordt door mij dan ook meteen uitverkoren als hoogtepunt van de plaat.

De bonustracks laten ook duidelijk dit gebrek aan afwisseling doorschemeren want de vernieuwde uitvoeringen van 'Armaggedon' en 'Blitzkrieg' zijn een stuk beter (en sneller) dan het nieuwe materiaal. De digipack versie bevat nog extra video clips in the vorm van 'Escape From The Village' en 'I'm Not Insane'. Liefhebbers van ouderwetse heavy metal zullen dit wel kunnen waarderen, al moet je dan wel bereid zijn om door de (nog steeds) matige zang van Brian Ross heen te kunnen luisteren. Om van een verplichte aanschaf te gaan spreken voert echter veel te ver.

<< vorige volgende >>