Listen live to Radio Arrow Classic Rock
My Dying Bride - The Voice Of The Wretched (Live at 013 Tilburg)

My Dying Bride - The Voice Of The Wretched (Live at 013 Tilburg)

Label : Peaceville | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Michiel B. : De verzamelaars van My Dying Bride spullen krijgen het maar weer druk. Nadat vorig jaar al ter gelegenheid van de 10de verjaardag van label Peaceville 2 verzamelalbums onder de naam "Meisterwerk I & II" het levenslicht zagen, krijgen we ditmaal de DVD "For Darkest Eyes" (hele leuke woordspeling met het nummer "For Darkest Skies") met daarop alle uitgebrachte videoclips van de band alsmede een aanzienlijke fotocollectie en de live registraties van de optredens op Dynamo Open Air 1995 (van dit optreden zijn ooit 4 nummers uitgebracht als limited edition bonusCD bij "The Angel And The Dark River") en in het Poolse Krakow uit 1996 (waarvan al eerder een officiele video was verschenen) tesamen met de live-CD "The Voice Of The Wretched" van het optreden wat de band vorig jaar maart in de 013 in Tilburg tijdens het Peacefest gaf, voorgeschoteld.

Laat dit optreden nu net een van de beste optredens zijn welke ik ooit heb mogen aanschouwen. De sfeer die My Dying Bride bij hun live shows weet weg te zetten wordt door weinigen ook nog maar benaderd en daarom is de opgave ook deze sfeer op CD weer te geven een enorm moeilijke. Toch denk ik dat de band daar goed in geslaagd is. Ik waan mij tijdens het beluisteren van deze CD weer even terug in de 013 en geregeld rinkelt er weer een belletje bij het aanhoren van de perfect gespeelde set. De intro's van "She Is The Dark", "The Cry Of Mankind" en "Symphonaire..." bezorgen me wederom ladingen kippevel en ditmaal heeft de verrassing van het nieuwe "A Cruel Taste Of Winter", wat op het laatste album "The Dreadful Hours" verscheen, plaatsgemaakt voor herkenning (ze zijn werkelijk volkomen identiek aan elkaar). Zowel de mix (zelden zo'n goede mix gehoord op een live album) als de door de band speciaal voor de gelegenheid samengestelde setlist (nagenoeg alle albums komen aan bod) zijn perfect uitgebalanceerd, de 10 songs zijn allemaal berestrak live weggezet (alhoewel de viool van Martin Powell natuurlijk nooit vervangen zal kunnen worden door de keyboards) en na 5 kwartier zware en melancholische klanken is mijn verlangen om de grootmeesters van de doommetal wederom live aan het werk te zien er alleen maar groter op geworden.. Ik kan niet wachten tot deze zomer!!!

Overigens bevat mijn promo (zowel de hoes als de CD) een drukfout: de nummers "Turn Loose The Swans' en "The Snow In My Hand" zijn abusievelijk verwisseld in de playlist. Hopelijk is dit euvel bij de echte release verholpen..

<< vorige volgende >>