Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Master - Let’s Start A War

Master - Let’s Start A War

Label : | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Peter B. : Paul Speckmann is terug aan het front! Het legendarische Master brengt ons "Let's Start A War”, het eerste wapenfeit van Master sinds 1998, toen de cd "Faith Is In Season” uitkwam. Dat Speckmann een bezig baasje genoemd mag worden is niet nieuws. Zo probeerde hij het in 1999 ook nog eens met Abomination, en speelde dit heerschap ook nog in projecten als Martyr, Deathstrike en Funeral Bitch.

Paul is nog steeds gefascineerd door alles wat met oorlog te maken heeft. Zowat alle nummers op deze cd gaan over hypocriete amerikaanse politici en/of het amerikaanse leger en oorlog.

”Let's Start A War” is een tamelijk ouderwets overkomende deathmetal cd geworden met behoorlijk wat invloeden van Paul's oude favorieten Motorhead en Black Sabbath, wat vooral terug te horen is in nummers als "Miss Misery” en "Protége”. Er wordt op deze cd ook flink gas gegeven ("Watch What You Wish For”) en in "Purchase A New Handgun” worden bluesdeuntjes niet geschuwd. De cd heeft een lekkere gore productie meegekregen. Er wordt overigens weinig gesproken over de overige muzikanten op deze cd, maar ik mag aannemen dat Harry Truman (drums) en Ronald Reagan (gitaar) niet écht verantwoordelijk zijn voor de opnames van deze partijen, ook al wil de hoes ons dit doen geloven ;-)

Lekkere schijf, maar niet enorm bijzonder.

<< vorige volgende >>