Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Stryper - The Roxx Regime Demos

Stryper - The Roxx Regime Demos

Label : Bertus | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Patrick : De band Stryper deed in de jaren tachtig heel wat stof opwaaien. In hun geel met zwarte outfit, christelijke teksten en optredens waarbij Bijbels het publiek in werden gegooid, zorgde het viertal ervoor dat het een wat vreemde eend in de metal scene was die door menigeen meewarig werd aangekeken. De band wist echter te overtuigen met hun nummers en een album als ‘To Hell With The Devil’ (1986) vloog in de jaren tachtig dan ook over de toonbank. Voor het tijdperk van de platinum albums, hoog geklasseerde video’s en wereldtournees, was er ook voor deze band een periode van spelen in de garage en proberen de aandacht van een platenmaatschappij te trekken. Om dat voor elkaar te krijgen bracht Stryper in 1983 (toen heette de band nog Roxx Regime) een demo uit. Dat ding werd een collectors item en vele fans bleven ervan ontstoken. Maar daar is nu verandering in gekomen; 24 jaar na dato is de demo op CD uitgebracht.

Zes van de nummers op de demo zijn verschenen op ’The Yellow And Black Attack’ (1984), ‘Honestly’ kun je terugvinden op ‘To Hell With The Devil’. Slechts de 45 seconden tellende drumsolo ‘Tank’ zal voor velen een nieuwtje zijn. Weinig nieuws onder de zon dus? Een goede luisteraar zal horen dat er kleine verschillen in de nummers zitten. ‘From Wrong To Right’ en ‘Loud N Clear’ klinken nog het meest zoals ze op cd stonden, al zijn de bas en drums iets meer aanwezig. ‘From Wrong To Right’ kent een iets langzamer begin, in You Won’t Be Lonely’ raakt Robert Sweet iets vaker zijn ‘cow bell’ en ‘Honestly’ heeft zowaar een trompet in zich. Nuances, die de nummers niet direct omgooien. Nee, dat is wel anders bij ‘My Love I’ll Always Show’; op ‘The Yellow And Black Attack’ was dit nog een mierzoete ballad, op de demo staat het in een rock versie. Inhoudelijke verschillen zijn niet de enige afwijking op deze ‘demo’; doordat de nummers in hun oorspronkelijke versie op cd zijn gezet en dus niet geremastered zijn, klinken ze net even wat rauwer en natuurlijker.

Is de band Stryper jou onbekend? ‘The Roxx Regime Demos’ is als kennismaking wellicht niet de beste keus en kan je beter in het verleden van de band duiken. Maar voor hen die de band kennen en muzikaal altijd hebben weten te waarderen en uiteraard voor de verzamelaar is dit een meer dan leuke aanvulling voor de collectie! You Know What To Do … Co’mon rock!

<< vorige volgende >>