Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Manowar - Warriors Of The World United

Manowar - Warriors Of The World United

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder

Release type: CD single

Dennis : Voordat het negende Manowar studio album "Warriors Of The World” op 27 mei het daglicht zal zien, worden de fans alvast in april geprikkeld met een drie nummers tellende CD-single getiteld "Warriors Of The World United”. Nou ja, prikkelen is misschien een groot woord; slechts het titelnummer op deze CD-single is nieuw en zal ook op het aanstaande album komen te staan.

"Warriors Of The World” is een langzaam episch nummer met een cliché-matige tekst, zoals alleen Manowar dat kan. Ik citeer: "Brothers everywhere, raise your hands into the air, we are warriors of the world, light thunder from the sky, sworn to fight and die, we are warriors of the world!” Meer Manowar dan dat kan echt niet. Ik vind het nummer best in orde, maar toch eigenlijk ook wel saai, vooral omdat het zo langzaam is. Als tweede nummer staat er op de single een live nummer getitled "March For Revenge” dat we kennen van het album "Into Glory Ride” uit 1983 en al eens live is gedaan op de live CD "Hell On Stage”. Vervolgens wordt er afgesloten met een live registratie van het nummer "Carry On” welk van "Fighting The World” uit 1987 afkomstig is en ook al eens live uitgebracht is op de CD "Hell On Wheels”. Echter, deze nummers zijn opgenomen tijdens het Gods Of Metal festival in Italië in 1999.

Afgezien van het feit dat Manowar zich hier dus herhaalt is er niks op deze nummers aan te merken; goed gespeeld en tevens een zeer goed livegeluid (waarvan ik mij afvraag of er nog veel aan gesleuteld is). Van beide nummers staat ook nog een video opname van het Gods Of Metal Fest op de CD-ROM. Als je echt niet kunt wachten, dan haal deze CD-single in huis, anders zou ik mooi wachten tot 27 mei, want veel nieuws heeft de CD-single niet te bieden. Zet dus nog maar een keer de "Hell On Earth” DVD op en over een paar weken ligt ie dan in de winkels de nieuwe (volledige) CD!


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>