Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Oceans Of Sadness & Thurisaz

JH De Spin - Dessel (België) 4 juni 2007

In april komt het vierde studioalbum van het Belgische Oceans of Sadness uit via Scarlet Records. 'Mirror Palace' laat de band van hun beste kant horen en voorziet de fans van een nieuwe portie death/black metal met avant-garde trekjes. Daar hoort een CD presentatie bij! De Belgische fans konden met het materiaal live kennis maken op zes april in JH De Spin in hun woonplaats Dessel. Het was druk die avond en het anders zo rustige dorpje kreeg heel wat uitgelaten metal fans op bezoek die zwoele lenteavond. Op vijf mei volgt een CD presentatie – eveneens met het uitstekende Thurisaz als partners in crime – in Dynamo in Eindhoven. Be there!

Door: Vera

Fotograaf: Vera

De vrij grote zaal is aardig gevuld wanneer THURISAZ het podium betreed. De sfeer is opperbest want de band kreeg zopas bevestiging dat ze dit jaar op Graspop mogen spelen en binnen afzienbare tijd vertrekken ze voor een korte maar kickende tour naar de Verenigde Staten om daar o.a. in Chicago op te treden met coryfeeën als Novembers Doom, Solitude Aeturnus en Saturnus. Maar ook hier ten lande brengen ze vanavond de nodige beroering in de zaal teweeg met een selectie uit beide albums. De nadruk ligt op het nieuwe materiaal van 'Circadian Rhythm' met als speciaal moment het nummer 'Point Of No Return' waarin zanger Tijs Vanneste de gastvocalen deze avond live kan waarmaken. Maar ook de titelsong van hun eerste album 'Scent Of A Dream' is een fantastisch hoogtepunt! Verder is het ronduit genieten geblazen van de afwisselende vocalen, mix van death en black metal en zwevende toetsen die alle nummers een zekere luchtigheid geven.

band image


Wanneer OCEANS OF SADNESS het podium op komt verzamelen de die hard fans zich al vlak voor het podium en zij vormen heel het concert een nietsontziende moshpit. De band opent met enkele oudere nummers, waaronder de single 'Eyes Like Fire' en duikt dan energiek het nieuwe materiaal in dat bij de aanwezigen meteen blijkt in te slaan. Dit belooft een feestelijke avond te worden en dat werd het dan ook! Zanger Tijs weet moeiteloos de overgangen van cleane vocalen naar overweldigende grunts, dan wel ijselijke black metal screams te nemen en achter hem staat een bedreven band die niet aan zijn proefstuk toe is, vanwege de ontelbare live gigs. Met 'So Close' duikt de band nog eens in het verleden en de grootste verrassing vanavond is een heus strijkers duo (geen kwartet, neen, dat niet) dat hen bijstaat in de twee laatste nummers van het concert: 'Them Bones' (een cover van Alice In Chains) en 'I Know You Know'. Daarna komt men nog tweemaal terug om met wat ouder materiaal zelfs de fans van het eerste uur te plezieren. Dit was alvast een onvergetelijke avond waarbij twee van de beste Belgische bands alles gaven. Op naar de internationale erkenning, my friends! Dit geldt voor beide bands. En mijn Hollandse vrienden: gaat dit zien voor een prikje op vijf mei! Ook Oceans of Sadness speelt op Graspop, dat is inmiddels bevestigd.

band image


Setlist Oceans Of Sadness:
Eyes Like Fire
Two Voices
Mould
Silence Is Gold
Sheep & Shepherds
You've Slain
Mirror Palace
Cruel Sacrifice
Sleeping Dogs
So Close
Pride & Shame
Intoxicate Me
Them Bones
I Know You Know

Low
Hope Is Gone

<< vorige volgende >>