Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Finntroll, Naglfar & Amoral

Vera - Groningen 29 april 2005

Lang leve hare narigheid! Want of het nou toeval is of niet: afgelopen Koninginnenacht zat popcentrum Vera tot de nok toe gevuld met metalfans. Kwam het omdat het feest was in de stad, of is Finntroll gewoon één van de grootste bands van het moment? Wat het antwoord ook is: de groep stond voor een uitverkochte zaal.

Door: Ferdi

Fotograaf: Peer - Vera Groningen

En laat een lange rij voor de ingang nou het voornaamste nadeel zijn van een smoordruk Vera. Want tegen de tijd dat je binnen bent, staat de eerste band alweer de flightcases in te pakken. Geen Amoral dus voor de Lords Of Metal. Bij de eerste band die we zien is het gelijk beuken geblazen, want rond de klok van half tien bestijgt Naglfar de bühne. De groep excelleert in uitstekende black metal die weliswaar extreem maar tegelijkertijd goed gecomponeerd is. Nieuwe zanger Kristoffer Olivius leek uitstekend in zijn nopjes met zijn rol als gangmaker van een bomvolle zaal. De band speelde een knoerdharde set waarin vooral songs van het geniale 'Sheol' en het binnenkort te verschijnen 'Pariah' op Slayer-snelheid de zaal in werden geslingerd. Het enthousiasme van de aanwezigen sprak boekdelen over de kwaliteit van deze band.

band image


Kun je de polonaise dansen op metal? Wel als het aan de hoempa-gnomen van Finntroll ligt. Zelden heb ik een zaal namelijk zo hard uit zijn dak zien gaan op een metalband als dit. Naglfar mocht vanavond dan de skills hebben, Fintroll had de uiterst toegankelijke metal muziek die de hele zaal aan het springen kreeg. Het album 'Jaktens Tid' diende hierbij als leidraad, aangezien de meest enthousiast ontvangen nummers van dit album afkomstig zijn. Het grootste gedeelte van de set werd dan ook gevierd zoals menig Nederlander dat op Koninginnenacht deed: in een gezonde staat van dronkenschap. Prima optreden.

band image


De foto's zijn genomen door Peer. Meer werk van zijn hand kan je hier vinden:http://members.home.nl/ramonesof op de website van Vera:http://www.vera-groningen.nl)

<< vorige volgende >>