Listen live to Radio Arrow Classic Rock

The Datsuns & Moto

Vera - Groningen 10 december 2004

Op een duffe zondagavond een jongerencentrum volpompen met vijfhonderd bezoekers die het gebouw nuchter betreden en hem strompelend weer verlaten: daar moet je The Datsuns voor heten. Hun recente plaat bracht ze voor de tweede keer naar Groningen toe, met een spetterend optreden als resultaat.

Door: Ferdi

Maar eerst mocht Moto de zaal opwarmen. En dat lukte ze prima. De band speelt een vlotte mix van The Ramones en de Engelse punk uit het einde van de jaren zeventig. Daarbij bewijst de groep voor eens en voor altijd dat goede songwriting ├ęcht belangrijker is dan een op perfectie afstrevende instrumentbeheersing: want alhoewel niks wat deze band deed al te ingewikkeld klonk, wist men te overtuigen door simpelweg ijzersterke nummers te brengen. In de stijl van ons eigen The Apers wist de band drie kwartier lang te boeien.

Na een (te lange) ombouwpauze mochten The Datsuns het uitverkochte Vera platspelen. En hoe! Als een op hol geslagen stoomwals wisten de rockers over het publiek heen te maaien, waarbij stilstaan niet tot de realistische opties behoort. De Nieuw Zeelandse band maakt rock met overduidelijke invloeden van Deep Purple en (vooral) Thin Lizzy, maar weet zich te onderscheiden door de riffs van de grootmeesters op punksnelheid uit de snarenplank te toveren. Een uitstekende performance deed de rest. Anderhalf uur lang stond de groep op het podium, twee toegiften incluis. Een hele prestatie!

<< vorige volgende >>