Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Secret Rule, Beyond God & Shadowrise

Pogo Gorinchem 11 maart 2018

Wellicht worden er tegenwoordig gewoonweg te veel concerten gepland, want de opkomst op deze “female fronted night” was niet echt geweldig te noemen. Dat ging echter zeker niet ten koste van het enthousiasme van de drie bands Shadowrise, Beyond God en headliner Secret Rule, want met zichtbaar veel plezier wisten zij de (helaas weinige) aanwezigen moeiteloos voor zich te winnen. Zoals zo vaak had de thuisblijver weer eens ongelijk, want alle drie de bands zetten een overtuigend optreden neer op deze avond.

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

Opener Shadowrise timmert behoorlijk goed aan de weg de laatste tijd en hun gelijknamige full-length debuut-album laat horen dat deze band wel het nodige in huis heeft. Helaas werd men op deze avond nogal geteisterd door wat pech, waardoor de start van het optreden enigszins problematisch was. Het begon er al mee dat bassist Appie Kalac door omstandigheden niet aanwezig kon zijn, maar als dan ook nog de draadloze microfoon van zangeres en blikvanger Laura Guldemond niet blijkt te werken kun je moeilijk van een vlotte start spreken. Gelukkig liet een zichtbaar geïrriteerde Laura zich hierdoor niet uit het veld slaan en besloot zich de microfoon van een enigszins verbouwereerd kijkende Jack Streat dan maar toe te eigenen en haar vocalen via deze weg de zaal in te slingeren. Het duurde even alvorens de geluidsman de optimale mix had gevonden, maar op het moment dat dit het geval was liet de band wel horen over de nodige potentie te beschikken. De sterke riffs van beide gitaristen Daniel Boomsma en Jack Streat klonken lekker vet en zangeres Laura liet, toen ze eenmaal goed boven het instrumentale geweld uitkwam, horen over een goede stem te beschikken. Het song materiaal van Shadowrise bleek het ook live prima te doen en met name het “oudje” ‘Django’ maakte de nodige indruk.

band image


Bij Beyond God ging het er een stuk melodieuzer aan toe en dat gaf zangeres Meryl Foreman volop de gelegenheid om haar vocale kunnen te laten zien en daar maakte ze dan ook gretig gebruik van. Sinds kort heeft men in ex-bassist Peter den Bakker een tweede gitarist in de band en dat is mijns inziens een prima beslissing geweest, want het zorgde er voor dat het gevarieerde en melodieuze materiaal een stuk steviger klonk als op plaat. Vooral het titelnummer van het tweede album ‘Dying To Feel Alive’, ‘Prince Creep’, ‘Destination Darkness’ en ‘No Other Way’ klonken erg sterk en lieten zien dat Beyond God als live-band enorm gegroeid is. Helaas had ook deze band met de nodige technische problemen te kampen, waardoor de vaart soms wat uit het optreden verdween maar al met al zette men toch een sterk optreden neer, wat door de aanwezigen zeer gewaardeerd werd.

band image


De Italiaanse headliner Secret Rule ging pas rond een uur of elf het podium op en had de pech dat door dit late tijdstip al enkele mensen besloten om huiswaarts te keren waardoor de zaal nog leger werd dan dat hij al was. Als echte professionals liet men zich hierdoor niet van te wijs brengen en vol overgave werd het prima song materiaal op de helaas redelijk lege zaal afgevuurd.. Met Andy Menario heeft de band een prima gitarist in huis en zijn lekkere riffs en fris klinkende solo’s waren absoluut de moeite van het beluisteren waard. Frontvrouw Angela Di Vincenzo liet er middels haar krachtige en veelzijdige stem echter geen misverstand over bestaan dat Secret Rule voor het grootste gedeelte (terecht) om haar draait. Daar kon zelfs de clowneske podium-act van bassist Michele Raspanti niets aan veranderen. Secret Rule liet horen een goed ingespeelde band te zijn en ook hun song materiaal mocht er wezen, waardoor nummers zoals ‘Empty World’, ‘The Saviour’ en ‘The Song Of The Universe’ om er maar een paar te noemen prima uit de verf kwamen en eigenlijk gold dat wel voor het gehele optreden. Het was dan ook erg jammer dat er niet meer mensen op dit aantrekkelijke package female fronted bands was afgekomen, want dat had men op basis van hun optredens zeker verdiend.

band image

<< vorige volgende >>