Listen live to Radio Arrow Classic Rock

CoreLeoni, Mad Max & Redeem

Weert Bosuil 11 augustus 2018

Naast zijn verantwoordelijkheden als gitarist van het Zwitserse gezelschap Gotthard heeft Leo Leoni sinds een tijdje ook een ander project zijnde CoreLeoni met wie hij naast wat eigen werk met name het oudere en heavier materiaal van zijn band live ten gehore brengt. Toen men op een donderdagavond in november de Bosuil in Weert aandeed, moest ondergetekende als uitgesproken liefhebber van het oudere Gotthard materiaal daar natuurlijk bij zijn.

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

Een andere Zwitserse band Redeem mocht de avond openen, maar helaas kwam ik pas de zaal ik toen men al met het laatste nummer van hun set bezig was. Een en ander klonk best wel aardig en met name de zanger liet horen over een behoorlijk goede stem te beschikken, maar daar ik gewoonweg te weinig van het optreden had meegekregen lijkt het me niet fair om op basis hiervan een oordeel vellen over de live-prestaties van deze band.

band image


De tweede act van de avond was Mad Max en die wisten me zeker wel te bekoren. Nu dien ik wel aan te geven dat ik best wel een zwak heb voor deze Duitse melodieuze band en dat ik nog regelmatig hun platen ‘Rollin’ Thunder’, ‘Stormchild’ en ‘Night Of Passion’ beluister. Daarnaast blijkt hun nieuwe album ‘35’ ook zeker de moeite waard te zijn en daarom keek ik best wel uit naar dit optreden en de band zou me zeker niet teleurstellen. De stem van zanger Michael Voss bleek nog weinig van zijn kracht en charme verloren te hebben en ook zijn gitaarsolo’s klonken lekker fris en energiek. De band straalde plezier en spelvreugde uit en dat werd dan ook meteen opgepikt door het aanwezige publiek. Mad Max zette een prima performance neer en persoonlijk had ik nog wel wat meer nummers van dit sympathieke viertal willen horen, maar helaas liet de tijd dat niet toe.

band image


Headliner CoreLeoni heeft natuurlijk niet alleen in Leo Leoni een belangrijke troef, maar zeker zo belangrijk is de aanwezigheid van wereldzanger Ronnie Romero, die met zijn krachtige stemgeluid het oude Gotthard materiaal vertolkte zoals Steve Lee dat in zijn beste dagen pleegde te doen. Nummers zoals ‘Standing In The Light’, ‘First In Your Face’ en ‘Downtown’ klonken dan ook geweldig en deden de gouden tijden van Gotthard herleven. Natuurlijk was er ook wat ruimte voor eigen werk en ‘Walk On Water’ paste qua stijl naadloos in de set. Tijdens ‘Firedance’, wat voor mij één van de absolute hoogtepunten van de avond was, besloot gitarist Igor Gianola het podium te verlaten om achter in de zaal verder te spelen. Kort daarna werd hij vergezeld door Leo zelf en op deze manier werd het enthousiaste publiek optimaal betrokken bij het optreden. Zanger Ronnie Romero besloot dat hij zich dan ook maar in het publiek moest begeven en een groot gedeelte van ‘Firedance’ (waarin ook nog een stuk van Black Sabbath’s ‘Heaven And Hell’ in verwerkt zat) werd dan ook vanuit de zaal afgewerkt.

band image


Na dit hoogtepunt in de set vervolgde de band de set met nummers zoals het geweldige ‘Let It Be’, het heerlijke ‘Make My Day’ en de klassieker ‘Mountain Mama’, die allemaal zeer goed ontvangen werden door de aanwezigen. Nadat ‘Here Comes The Heat’ de reguliere set afsloot, kwam men (natuurlijk) nog een keer terug voor een spetterende versie van Led Zeppelin’s ‘Immigrant Song’. CoreLeoni leverde een puike performance af en daarom niets dan lof voor Leo’s idee om dit project op te zetten. Iedere Gotthard-fan van het eerste uur kan zonder twijfel deze band gaan bekijken. Ik weet zeker dat je onder de indruk zult zijn van wat men op het podium te bieden heeft en zeker de vocale prestaties van zanger Ronnie Romero verdienen een bijzondere vermelding. Zonder meer een geweldige live-band, dit CoreLeoni!

<< vorige volgende >>