Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Antimatter

The Rocking Bull - Antwerpen (België) 11 oktober 2018

Simultaan met het uitbrengen van het zevende Antimatter album ‘Black Market Enlightenment’, begonnen Mick Moss en zijn band een tournee in Europa. Op de tweede dag was Antwerpen al aan de beurt, dus gingen wij het centrum in om daar in een gezellig café de man aan het werk te zien. Antimatter doet van oudsher akoestische concerten, maar soms ook elektrische en deze behoorde (gelukkig) tot de laatste categorie.

Door: Vera

Fotograaf: Vera

Het is altijd een bijzonder voorrecht om Antimatter ergens ten lande te zien. Deze tournee waaierde ook alweer uit naar de Oostbloklanden, waar men de kunst van Mick Moss geheel op waarde schat. Maar eerst werd er ervaring opgedaan in Antwerpen. Warmdraaien noemt men dit. Van start gaan bijvoorbeeld met ‘Paranova’, redelijk ingetogen met de onsterfelijke zin ‘while you are on your own’. Dat is toch zo in het leven, niet? ‘Still Born Empires’ volgt en daarna het nieuwe ‘Can Of Worms’ dat eens te meer beklijvend is. De band bestaat uit goedgemutste Engelse muzikanten en een Duitse drummer waarmee we na het concert nog een leuke chat hadden.

band image


Want Antimatter mengt zich in het publiek om contact te leggen met de fans, die na het nieuwe ‘Partners In Crime’ en het duistere ‘Black Eyed Man’ helemaal het verleden ingetrokken worden met ‘The Last Laugh’, uit de tijd toen Danny Cavanagh (Anathema) en Duncan Patterson (ex-Anathema) nog deel uitmaakten van dit conglomeraat. De beklijvende geluiden zijn gebleven, bijgevolg genieten we van ‘Monochrome’, ‘Killer’ en het toch wel superieure nieuwe nummer ‘The Third Arm’. Duiken we diep in het archief van de band met het ontwapenende ‘Integrity’ – waar Antimatter voor staat – dan kunnen we vervolgens ook genieten van een streepje nieuwigheid in langgerekte vorm, te weten ‘Between The Atoms’. Een band bestaat altijd uit de gratie van nieuwe ontwikkelingen en het koesteren van eerdere prestaties. Dat wordt duidelijk geïllustreerd tijdens ‘Savior’, waarna we ook nog het beklijvende ‘Redemption’ en de all time favourite ‘Leaving Eden’ met verrukkelijk gitaarwerk voor de kiezen krijgen. Superbe mooie muziek, waarna we de kille nacht ingaan met een zeer warm gevoel!

<< vorige volgende >>