Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Halestorm & Devilskin

Tilburg 013 10 januari 2018

De Amerikaanse rock formatie Halestorm is erg hot op dit moment en zangeres Lizzy Hale wordt door velen gezien als één van de beste performers van dit moment. Op plaat vond ik Halestorm best wel goed klinken en ik was dan ook zeer benieuwd of ze in staat zouden zijn om dit ook op het podium waar te maken. Het feit dat de band populair is werd op niet mis te verstane wijze bevestigd door het feit dat de grote zaal van de 013 op een maandagavond stijf uitverkocht was…

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

Natuurlijk was de meute voor het overgrote gedeelte aanwezig voor de hoofdact, maar voordat Lizzy Hale en consorten het podium zouden betreden werd men eerst getrakteerd op het uit Nieuw-Zeeland afkomstige gezelschap Devilskin. Wat je van ver haalt is lekker wordt er wel eens beweerd en ik moet zeggen dat dit statement zeker van toepassing was op de enigszins met alternatieve invloeden doorspekte heavy metal van dit viertal. Het materiaal van deze band was niet echt in één hokje te plaatsen en die variatie zorgde er mede voor dat je aandacht voor geen moment verslapte en dat de band je vanaf begin tot eind wist te boeien. Devilskin heeft reeds twee langspelers uitgebracht (‘We Rise’ uit 2014 en ‘Be Like The River’ uit 2016) en van beide albums kregen we de nodige nummers voorgeschoteld. Zonder de overige bandleden tekort te willen doen was de grootste blikvanger en het natuurlijke middelpunt van de band toch wel de erg energieke en krachtig zingende zangeres Jennie Skulander, die op het ene moment erg melodieus uit de hoek kwam om even daarna een vette grunt op het publiek af te vuren. Naast de goede zang viel Jennie ook op door haar sympathieke podiumpresentatie en wist ze het publiek goed te bespelen. Nummers zoals ‘Start A Revolution’, het ingetogen ‘Fade’ en het agressieve ‘Violation’ lieten horen dat de band veel in huis heeft en men zal met dit prima optredens zeker veel nieuwe fans hebben gewonnen. Volkomen terecht wat mij betreft!

band image


Het heerlijke optreden van Devilskin had er voor gezorgd dat de zaal goed opgewarmd was en toen Halestorm het podium betrad werd men met groot enthousiasme onthaald. Vanaf het intro ‘I Get Off’ maakte zangers Lizzy Hale duidelijk dat men haar niet voor niets tot de beste zangeressen van dit moment rekent, want haar enigszins rauwe vocalen waren erg goed en dat zou zo gedurende de gehele show zo blijven. Natuurlijk was Lizzy degene waar alles om draaide deze avond, maar het dient te worden gezegd dat ze ondersteund werd door een prima band (waarin met name gitarist Joe Hottinger de nodige indruk maakte) die geen enkel steekje liet vallen. Als gevolg daarvan klonken nummers zoals ‘Do Not Disturb’, ‘Mz. Hyde’ en ‘Love Bites’ erg sterk en het publiek beantwoordde dat moois dan ook erg passend door spontaan mee te schreeuwen en veelvuldig te applaudisseren. Met ‘Familiar Taste Of Poison’ en ‘The Silence’ werd er wat gas teruggenomen en hierdoor verloor het optreden wat vaart. Natuurlijk was de uitvoering van deze nummers zeer adequaat, maar persoonlijk had ik meer met de wat ruigere nummers zoals ‘Black Vultures’ en ‘Skulls’. Net toen er weer wat meer swung in de show zat, werd er gekozen om een (redelijk saaie) drumsolo op te voeren, maar persoonlijk werd ik hier niet warm van.

band image


Al na een (ruim) uur werd het podium verlaten, wat toch wel voor de nodige verbaasde gezichten zorgde, daar de band toch over genoeg materiaal beschikt om een langere show ten beste te geven. Men kwam dan nog terug voor prima uitvoeringen van ‘Killing Ourselves To Live’, ‘I Miss The Misery’ en het prima ‘Here To Us’, zodat we kwalitatief zeker niets te klagen hadden. Dat neemt echter niet weg dat je als hoofdact best wel wat langer op de bühne mag staan om de fans echt waar voor hun geld te bieden. De korte duur van het optreden was eigenlijk wel het enige minpuntje van de avond, want het optreden an sich was gewoonweg erg goed. Persoonlijk was ik nog meer gecharmeerd van het materiaal van voorprogramma Devilskin, maar Halestorm bewees op deze avond dat ze niet voor niets tot de populairste bands van dit moment gerekend mogen worden.

<< vorige volgende >>