Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Persefone, Oddland & Defecto

Hoofddorp Duycker 30 maart 2018

Omdat de vakanties weer zijn aangebroken in Andorra, heeft het lerarenkorps van Persefone tijd om een tour door Europa te doen. Door de succesvol verlopen optredens van vorig jaar staat de band nu in grotere zalen, waarbij Duycker een uitzondering vormt, want hier stond de band al twee keer eerder. Het is ook een perfecte omgeving voor de band, want het is een prachtige zaal.

Door: Hendrik Attema

Dat de band in Hoofddorp optreedt is prima, ware het niet dat door de vermaledijde files de werkende mens te laat aankomt voor Defecto. Dan blijft er net tijd voor een gerstenat in het Duycker-café om daarna Oddland te aanschouwen. De band komt sympathiek uit de hoek en staat niet onverdienstelijk te musiceren. Het geluid is prima, maar blijkbaar te zacht….wat is het toch met mensen die conversaties gaan voeren op een geluidsniveau dat boven dat van een band ligt?! Wat er wel doorkomt van de band klinkt goed en ‘Will’ beklijft het beste. Een meer dan hoffelijk applaus valt hen ten deel, waarna het wachten begint op de hoofdact.

Persefone heeft deze tour aangekondigd met een Manowariaans: ‘Bigger, stronger and with focus on delivering a show of extreme energy and passion, which will be hard to top for any other band out there today.’ Daarmee legt de band zichzelf druk op, maar dat is geen probleem zo blijkt weer eens. Machtig heavy en toch kristalhelder geluid, iets grotere en bij tijd en wijle epilepsie-opwekkende lichtshow, geconcentreerde musici, een hyperactieve zanger en vooral een bak songs waar geen mindere broeder in te vinden is. Of het nu de nummers van ‘Spiritual Migration’ of ‘Aathma’ zijn, stuk voor stuk underground klassiekers. De nieuwste aanwinst ‘In Lak’ech’ gaat ook rap naar die status toe. Met de toevoeging van violen en een gastzanger, beide uit een doosje, drong de vergelijking met Believers ‘Dimension’ zich op zonder hinderlijk te worden. Na een minuut of 75 is de band klaar met zijn masterclass en kan er wederom een zeer indrukwekkend optreden afgestreept worden. Ware klasse verveelt nooit… hoewel...

Na het optreden is de band in de zaal te vinden voor een plaatje en een praatje met de fans. Daarbij laat gitarist Carlos zich ontvallen dat hij voor 83% tevreden is en zenuwachtig werd door een medegitarist in de zaal. De persoon in kwestie stond elke solo noot voor noot te analyseren en keek bedenkelijk of goedkeurend al naar gelang er een mogelijk vergissing in een solo zat. Nergens voor nodig, het schouwspel als geheel was alweer (!) meer dan indrukwekkend.

<< vorige volgende >>