Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Myles Kennedy & Jasper Mook

Amsterdam Melkweg 13 maart 2018

Na lang wachten heeft Myles Kennedy zijn solo album uitgebracht. Dertien maart jongstleden was de Amsterdamse Melkweg het toneel voor het eerste solo optreden op Europese bodem van de zanger van Alter Bridge en Slash. Het zou een memorabele avond worden met prachtige muziek, leuke anekdotes en Tim de gitaar tech.

Door: Henk

Als support staat deze avond Jasper Mook op het podium. Deze singer songwriter heeft mee gedaan aan de beste singer/songwriter competiti
e die een aantal jaar geleden op tv was. Aangezien ik dit soort talenten programma's op tv zoveel mogelijk aan mij voorbij probeer te laten gaan had ik nog nooit van de jongeman gehoord. In dit geval onterecht want ondanks dat het helemaal niets met metal of rock te maken heeft wat Jasper ons voorschotelde, zorgde hij toch voor een mooi en leuk optreden. Samen met zijn maatje op gitaar wisten de twee heren een half uur te boeien. Hoogtepunt van de show was een prachtige uitvoering van 'Numb' van Linkin' Park. Prima keuze om deze jongen in het voorprogramma te zetten.

Na een korte pauze klinkt het intro van 'Devil On The Wall' van het net verschenen album 'Year Of The Tiger' door de speakers en komt Myles Kennedy met akoestische gitaar op. Geen drums, bas of ander geweld deze avond. Alleen Myles die op een aantal nummers vergezeld wordt door gitaar tech Tim. De zanger is bijzonder goed bij stem en weet de zaal regelmatig volledig te betoveren met prachtige uitvoeringen van nummers van zijn solo plaat maar ook Alter Bridge, Slash en The Mayfield Four songs komen voorbij. Daarnaast nog een aantal covers van de muzikale helden van Myles zoals Elton John en Led Zeppelin. Tussen de nummers door heeft Myles leuke anekdotes over bijvoorbeeld de periode waarin AB III werd opgenomen. Tijdens de opnames van dit nogal donkere Alter Bridge album stond er blijkbaar een laptop aan waarop alleen maar beelden van puppies te zien waren. Geeft toch wel een ander beeld van het album zo'n verhaal. Ook met het verhaal over 'Mars Hotel' van The Mayfield Four krijgt Myles de lachers op zijn hand. Hij had graag gehad dat hij iets langer over de tekst van het nummer had nagedacht. maar aangezien hij het zelf een shit nummer vond heeft hij zich er te makkelijk vanaf gemaakt. Zo makkelijk dat hij tijdens de uitvoering van het nummer deze avond zelf zijn lachen niet in kan houden. Humor genoeg deze avond want gitaar tech Tim moet het regelmatig ontgelden. Als Myles aangeeft dat hij het gevoel heeft met zijn broek naar beneden te staan geeft hij meteen aan dat we dat echt niet willen zien. Tim daarentegen zou wel de nodige indruk maken met zijn broek op zijn hielen, ook gezien zijn "film carriere" in de jaren negentig. Elke keer als Tim een nieuwe gitaar komt brengen scandeert het publiek daarna zijn naam tot grote hilariteit van Myles.

Hoogtepunten van de avond zijn er genoeg maar vooral de uitvoeringen van 'Addicted To Pain' en 'World On Fire' wat op plaat toch behoorlijke stampers zijn spreken tot de verbeelding. Terug gebracht tot een enkele gitaar en subliem gezongen zijn dit de kippenvel momenten. Uiteraard wordt ook het prachtige 'Watch Over You' deze avond gespeeld en de hele Melkweg zingt mee. De reguliere set wordt net als bij Alter Bridge afgesloten met 'Open Your Eyes' waarna nog twee toegiften volgen in de vorm van 'Levon' van Elton John en een zeer fraaie ingetogen versie van 'Halleluah' van Leonard Cohen. Na bijna twee uur is de koek dan echt op en gaat iedereen tevreden naar huis. Dit was zo'n concert waarvan je later zegt, "Ik was erbij!". Een fantastische avond met een van de beste rock en metal zangers ter wereld die bewijst dat met een simpele opzet en een gitaar het mogelijk is om een zaal twee uur lang te boeien.

<< vorige volgende >>