Listen live to Radio Arrow Classic Rock

The Dirty Denims

Weert Bosuil 24 februari 2018

Het uit Eindhoven afkomstige The Dirty Denims had een erg goede indruk op me achter gelaten tijdens hun optreden als voorprogramma van Vandenberg’s Moonkings in de 013 een aantal maanden geleden. Nu was er in de Bosuil een speciaal programma samengesteld genaamd Seventh Heaven, waarbij de bands van de gezingsleden Sieben, zijnde The Dirty Denims met Mirjam Sieben, Nem-Q met Paul Sieben en The Electrophonics vn Ivo Sieben, gezamenlijk op zouden treden. Nu moet ik eerlijk zeggen dat de progressieve rock van Nem-Q en de swing muziek van The Electrophonics me niet zo kan bekoren, maar het optreden van The Dirty Denims was alleen al reden genoeg om toch naar de Bosuil af te zakken.

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

Partyband bij uitstek The Dirty Denims mocht de avond openen en zoals altijd ging men uiterst enthousiast tekeer. Onder aanvoering van zangeres Mirjam werd er een puike show neergezet die eenieder die van rauwe hardrock (and roll) houdt in de stijl van AD/DC, Joan Jett en The Ramones zeker weet te waarderen. De band was zeer beweeglijk op het podium (en bij afsluiter ‘Famous’ ook in de zaal!) en straalde enorm veel spelvreugde uit. Natuurlijk werd deze avond ook aangegrepen om een aantal nummers met broers Ivo en Paul te spelen en ook dat leverde een leuk muzikaal en visueel resultaat op.

band image


Nummers zoals ‘Can’t Get Enough Of Rock ‘n’ Roll’, het van radio en TV bekende ‘24/7/365’ en ‘Make Us Look Good’ zorgden voor een erg hoog “feel good” gehalte en dat was zeker de verdienste van de enthousiaste performance van de vier bandleden. Naast dit eigen werk werd er nog de retestrakke cover ‘What I Like About You’ van The Romantics gespeeld en die behoorde mijns inziens toch wel tot de hoogtepunten van de gehele set. Gitarist Jeroen Teunis was verantwoordelijk voor de prima klinkende riffs en de zang van Mirjam Sieben bleek ook op het podium erg sterk te zijn. Helaas had men als opener maar een uurtje speeltijd tot hun beschikking gekregen, want ik had nog wel wat meer van hun erg aanstekelijke materiaal willen horen. Toen men ‘Famous’ inzette was het echter duidelijk dat dit het einde van de show zou gaan betekenen en na afloop kon ik dan ook niets anders dan concluderen dat The Dirty Denims live echt een topper is. Daarom zal ik zeker de concertagenda in de gaten houden om te kijken wanneer men weer in de buurt gaat spelen, want dit soort optredens wil ik wel vaker meemaken. Vette show!

band image

<< vorige volgende >>