Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Arch Enemy, Wintersun, Tribulation & Jinjer

Tilburg 013 28 januari 2018

Arch Enemy had tijdens hun optreden in de Trix in Antwerpen als een erg sterk visitekaartje afgeleverd en dus werd een aantal dagen later de reis richting 013 aangevangen om deze weergaloze live-act nogmaals te bekijken. Ook in Tilburg waren dezelfde drie support acts aanwezig en dus moesten we op deze zondag wederom erg vroeg in Brabants rocktempel aanwezig zijn…

Door: Sjak

Net als in Antwerpen wist Jinjer een erg sterke indruk achter te laten en, mede omdat ik hun album ‘King Of Everything’ nog een aantal luisterbeurten had gegund, leek hun optreden op deze avond nog een stuk overtuigender dan hetgeen men in de Trix had neergezet. Frontvrouwe Tatiana Shmailyuk zag er in haar strakke zwarte pak erg fraai uit en liet zich ook vocaal van haar beste kant zien. De muziek van Jinjer is op zich al erg sterk, maar zou mijns inziens nog beter kunnen worden als er wat meer gitaarsolo’s te horen waren, want die werden node gemist. Desalniettemin liet Jinjer andermaal horen een zeer veelbelovende band te zijn die een mooie toekomst tegemoet kan gaan.

band image


Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet bepaald stond te springen om Tribulation nogmaals te aanschouwen, maar nu we er toch waren besloot ik om de band nog maar een eerlijke kans te gunnen. Al tijdens de show moest ik echter concluderen dat Tribulation en ik niet echt voor elkaar geschapen waren, want het materiaal was voor mij gewoonweg niet interessant genoeg. Halverwege het optreden werd er daarom maar besloten om de baropbrengst van de 013 wat te gaan verhogen, want het saaie gebeuren op het podium kon me absoluut niet bekoren. Datzelfde gold ook weer voor Wintersun, die nu ineens zonder bassist op het podium stonden. De muziek van dit vijftal…euh…viertal op deze avond sprak me net als een aantal dagen tevoren onvoldoende aan en wederom was zanger Jari Mäenpää voor mij de zwakste schakel. En ondanks het feit dat de bomvolle zaal behoorlijk uit zijn dak ging, was ik weer blij dat het uur speeltijd voorbij was.

band image


De retestrakke performance van Arch Enemy zorgde er voor dat alle mindere aspecten van de avond snel vergeten waren en wederom liet men horen één van de allerbeste live-bands te zijn. Het geluid stond een stuk beter als een paar dagen eerder in Antwerpen en dus kwam het sublieme song materiaal nog beter tot zijn recht. Het plezier en de spelvreugde spatte van de bandleden af en dat sloeg over op het dolenthousiaste publiek. De volgepakte grote zaal ging dan ook massaal uit zijn dak van begin tot eind en dat was ook niet meer dan terecht. Vooral ‘The Race’, ‘War Eternal’ en ‘Nemesis’ werden fantastisch neergezet en voor mij had het optreden dan ook nog veel langer mogen duren. Dat was dan ook eigenlijk meteen het enige minpuntje van de Arch Enemy show, want met zo’n tachtig minuten was het optreden wel wat aan de korte kant. Maar als we toch moeten kiezen hebben we liever een kort, maar kwalitatief subliem optreden dan een lang en weinig hoogstaande show. En dat sublieme optreden werd zeker neergezet! Super show!

<< vorige volgende >>