Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Wolves in the Throne Room & Aluk Todolo

Tilburg 013 29 november 2017

Wolves in the Throne Room wist bij Lords hoge ogen te gooien toen ze in september met de nieuwe full-lenth ‘Thrice Woven’ op de proppen kwamen. Het briljante stijltje van atmosferische black dat de heren een eigen geluid hebben gegeven werd op de nieuwe plaat keurig netjes verder ontwikkeld en dat was reden genoeg voor Job om naar 013 af te reizen om de heren het materiaal in het echt te zien spelen.

Door: Job

Maar eerst is het de beurt aan Aluk Todolo uit Frankrijk om de redelijk volle kleine zaal van 013 warm te spelen. Het excentrieke trio uit Grenoble heeft een uniek geluid – occult, ingetogen, instrumentaal maar toch ook onnavolgbaar intens. Opvallend is de podiumbezetting – het gat waar normaal een zanger zou staan wordt opgevuld door een grote schemerlamp die feller en minder fel wordt naarmate de intensiteit van de muziek dat doet. De heren spelen een deftige partij post-metal die zowat hypnotiserend werkt op de meute die vanavond naar 013 is gekomen. Of het goed past bij Wolves in the Throne Room weet ik niet, maar pakkend is het zeker. Ook de bijna bezeten drummer die bijna non stop een constante puls aanhoudt weet erg te imponeren. Zeker de moeite waard.

Na een korte ombouwperiode is het dan tijd voor de heren van Wolves in the Throne Room om het podium te betreden. Er schijnt geen licht, er zijn geen spots – de heren moeten het hebben van de atmosfeer en de wierook. Want wierook was er – al de hele show walmt er een soort combinatie van hasj, wierook en wiet door de kleine zaal en dat zorgt voor een bedwelmende, bijna verstikkende sfeer. De heren openen met ‘Born from the Serpent’s Eye’ op een vrij folky manier. Gelukkig wordt de folk al snel helemaal aan gort gespeeld als de gitaren invallen. Het beest van een nummer wordt met precisie de zaal in geslingerd, net zoals nummers als ‘The Old Ones Are With Us’ en ‘Prayer of Transformation’. Slopend, slepend en vooral imposant; dat zijn woorden die dit optreden omschrijven.

<< vorige volgende >>