Listen live to Radio Arrow Classic Rock

Vandenberg’s Moonkings & The Road Home

Weert Bosuil 23 december 2017

De show die Vandenberg’s Moonkings ongeveer een maand geleden neerzette in 013 was echt enorm indrukwekkend en daarom werd er besloten om net voor de afsluiting van het jaar 2017 deze band nog maar eens te gaan bekijken in de Bosuil in Weert. En ook op deze avond werden alle aanwezigen getrakteerd op een weergaloos optreden van een band die ontzettend veel plezier had op het podium en dat op een uitstekende manier kon overbrengen op het in grote getale opgekomen publiek.

Door: Sjak

Fotograaf: Hans Lievaart

Het voorprogramma werd verzorgd door de band The Road Home, waarin de broers van Vandenberg’s Moonkings bassist Sem Christoffel in actief zijn. Zowel Luke als Kenneth Christoffel nemen de gitaar- en zangpartijen binnen het materiaal van The Road Home voor hun rekening en dat deden ze uitstekend. Beiden lieten horen over een goede stem te beschikken die prima paste binnen de op blues-basis gestoelde (hard)rock van de band. Daar dit mijn eerste kennismaking was met The Road Home moest ik even wennen aan de sound van de band, maar gedurende het optreden werd mijn belangstelling alsmaar groter. Zeker gezien het feit dat het overgrote gedeelte van de aanwezigen puur en alleen voor Vandenberg’s Moonkings kwam, wist The Road Home de moeilijke klus om het publiek voldoende op te warmen prima te klaren.

band image


De band Vandenberg’s Moonkings lijkt echt per optreden beter te worden, want deze performance was nog een stuk energieker en strakker dan hetgeen men een aantal weken geleden in de 013 liet horen. Godsodeju, wat heeft meneer Vandenberg een stel prima muzikanten om zich heen verzameld! Vanaf opener ‘Tightrope’ tot en met afsluiter ‘Rock And Roll’ was het genieten geblazen en de gehele set was één groot hoogtepunt. De band speelde de sterren van de hemel en met name wereldzanger Jan Hoving maakte (opnieuw) een ijzersterke indruk. Het akoestische tweeluik ‘What Doesn’t Kill You’ en ‘Sailing Ships’ zorgde voor het nodige kippenvel, terwijl ook nummers zoals ‘Burning Heart’, ‘Here I Go Again’ en ‘The Fire’ (met een prima solo-spot van bassist Sem Christoffel) fantastisch uitgevoerd werden. Net zoals het optreden in de 013 behoorde ook deze show in de Bosuil tot de beste optredens die ik dit jaar heb bijgewoond!

<< vorige volgende >>